یک کارشناس غربی: اروپا باید به تهدید ترور عادت کند؛ حملات تروریستی بیشتری در راه است
یک کارشناس برجسته غربی با تاکید بر اینکه حملات تروریستی بیشتری برای اروپا در راه است گفت ما باید معمولی رفتار کرده و به تهدیدات ترور عادت کنیم.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، " پیتر نویمن"، از کارشناسان ترور و مسائل سیاسی و استاد مطالعات امنیت در کینگ کالج لندن و رئیس مرکز بین المللی مطالعات افراط گرایی (ICSR) در گفتگو با روزنامه آلمانی "راینیشن پست" در پاسخ به این پرسش که آیا با توجه به حملات تروریستی پاریس ما تا این اندازه در برابر تروریسم افراطی ناتوان هستیم گفت: ما ناتوان نیستیم. این دقیقا هدف ترور است که احساس ناتوانی به طرف مقابل خود بدهد. انسان ها باید این احساس را داشته باشند که این اتفاق می توانست برای من و در هر زمانی بیافتد. بنابراین مهم ترین پاسخ به این حملات این است که همچنان یک جامعه مطمئن و معمولی را حفظ کنیم.
حملات تروریستی بیشتری در راه است
وی در بخش دیگری از گفتگو با این روزنامه آلمانی تصریح کرد که من بر این باورم که حملات تروریستی این چنینی بیشتری اتفاق خواهد افتاد. ما 5 هزار تبعه اروپای غربی داریم که به عنوان مبارز به عراق و سوریه رفته اند. ما حداقل به همان اندازه هواداران مشتاق این گروه های تروریستی را داریم که اینجا مانده اند و بعضا در اینترنت فعال هستند. من بر این عقیده ام که ما احتمالا باید برای حملات تروریستی بیشتر آماده شویم. این بدان مفهوم نیست که باید عصبی و دستپاچه شویم اما ما باید به این تهدیدات عادت کنیم.
این کارشناس برجسته غربی در ادامه گفت: ما در سه، چهار سال اخیر بسیج به صورت غیر منتظره قدرتمند تروریست ها در اروپا را دیده ایم.
وی در بخش دیگری از این گفتگو تصریح کرد که این بسیار مهم است که ما به صورت عصبی به هر حمله تروریستی واکنش نشان ندهیم و بعد از هر حمله تروریستی بگوییم پشت هر مسجدی یک تروریست است. اما همزمان ما نباید این خطر را انکار کنیم. ما نیازمند یک ارزیابی واقع بینانه هستیم. احتمالا هر هفته این گونه اتفاقات رخ نمی دهد اما این خطر کاملا ملموس و مشخص است.
فقدان استراتژی پیشگیری از ترور مسئله بسیاری کشورهای اروپایی است
"نویمن" در ادامه درباره استراتژِهای ممکن برای مقابله با ترور گفت: از نظر سیاسی امنیتی باید برخی اتفاقات رخ دهد. طبیعتا این مسئله مطرح است که ظرفیت های سازمان های امنیتی را بهبود بخشیم. با داعش در منطقه مرکزی آن مبارزه کنیم. این بدین مفهوم نیست که بدون شرط یک حمله به سوریه و عراق باید شکل گیرد؛ من اعتقاد دارم که این خطایی بزرگ است. اما این مهم است که داعش را شدیدا مهار کنیم. مسئله در بسیاری کشورهای اروپایی فقدان یک استراتژِ پیشگیری سیستماتیک است. این مسئله همچنین درباره فرانسه و آلمان هم صدق می کند. این طور نمی تواند باشد که ما 15 سال بعد از حادثه تروریستی 11 سپتامبر همچنان به پیشگیری ازتروریسم و افراط گرایی به عنوان یک سرگرمی و مسئله جانبی بنگریم.
نویمن در بخش دیگری از این گفتگو تصریح کرد آنچه که ما در منطقه مرکزی داعش در سوریه نیاز داریم حملات هوایی بیشتر نیست. آنچه که ما در این منطقه نیاز داریم نیروهای ویژه و طرز فکر جدید ترکیه است. ترکیه مانند سابق منطقه عقب نشینی داعش است. ترکیه باید بالاخره مرزهای خود را بر روی داعش ببندد؛ این مهمترین مسئله است.
عواقب سیاسی حملات تروریستی برای اروپا
وی در بخش دیگری از این گفتگو نرفتن به برخی اماکن را حمایتی از خود در برابر ترور ندانسته و گفت: ما باید همواره این مسئله را مورد ارزیابی قرار دهیم که تروریست ها در اصل چه می خواهند. مطمئنا یک انگیزه آن ها این بود که جامعه اروپایی را دچار شکاف کنند تا از این طریق مدل اجتماعی اروپا که در آن انسان ها با اصل ونسب ها و مذاهب مختلف در کنارهم زندگی می کنند را به خطر بیاندازند.
اینکه کاملا معمولی رفتار کنیم و با بی اعتمادی در برابر مسلمانان جبهه گیری نکنیم مهم ترین چیزی است که در این شرایط می توان انجام داد. تروریست ها البته می خواهند مسلمانان بیشتر طرد شوند و ما نباید در این بازی آن ها شرکت کنیم. ما باید همچنان با جوامع مسلمان در اروپا به عنوان اروپایی رفتار کنیم همانگونه که با دیگران این گونه رفتار می کنیم.
وی در بخش پایانی این مطلب با تاکید بر اینکه اسلام ربطی به این حملات تروریستی ندارد همچنین گفت: من اعتقاد دارم که شرایط سختی برای اروپا ایجاد شده است. عواقب این حملات تروریستی تنها شمار قربانیان نیستند بلکه عواقب سیاسی هم دارد.