گناهی که با علم روز هم ثابت می شود
تردیدی نیست که هر گناهی بد است و برخی گناهان سنگین تر و اجتناب از همه آن ها واجب است اما اجازه دهید به این بهانه حکمتی عمیق از حضرت علی(ع) را با یکدیگر بررسی کنیم واینکه علم روانپزشکی در این باره چه دارد.
امیر المومنین می فرماید: "سخت ترین گناهان گناهی است که گناهکار آن را کوچک بشمارد."
واقعیت آن است که از نظر علم رفتاری اشتباهات بزرگ نتیجه سهل انگاری های کوچک است .انسان با دیدن رفتارهای ناپسند ممکن است به آن ها مانوس شود. بی آنکه قصدی داشته باشد تا رفتارناپسند را تقلید کند.
پس برای توجیه کارش می گوید:یکی دوبار که ایراد ندارد این رفتار را انجام دهم. پس آن کار بیشتر تکرار می شودو از آنجا که این رفتار ناپسند ممکن است لذت فریبنده کوتاه مدت هرچند مهلکی داشته باشد رفتار فرد تقویت می شود و بی آنکه دریابد این موضوع برایش عادی و سرانجام به آن معتاد می شود.
دقت کردید که تکیه کلام هایی که بازیگران مجموعه های کمدی تلویزیون به کار می برند به زودی بین مردم رایج می شود و عموم مردم و به ویژه نوجوانان رفتار این بازیگران را تقلید می کنند آیا جای شگفتی دارد که گفتار و رفتاربازیگران مجموعه های نمایشی ماهواره ای که جز خیانت ، جنایت ، خشم و شهوت نیست نادانسته مورد تقلیدبینندگان قرار بگیرد؟؟
اگر برنامه های تلویزیونی و ماهواره قادر به تغییر رفتار و کردار بینندگان و از جمله وادار کردن آنان به انجام برخی کارها نبود آیا صاحبان سرمایه و کارخانه و شرکت ها حاضر بودند میلیاردها پول خرج آگهی های تبلیغاتی در تلویزیون وماهواره کنند؟؟
دوستان عزیز توجه کنید که خطای کوچک اولی که به ظاهر اهمیتی نداشت یعنی دیدن مجموعه های تلویزیونی غیر اخلاقی از کانال های ماهواره سرانجام منجر به تقلید همان رفتارها در جامعه می شود.خانواده ای که به این ترتیب با مسائلی روبه رو می شود که در جامعه ایران کمتر دیده می شود از قبیل خیانت ، جنایت ، دروغ گویی، نافرمانی بچه ها و.... از توصیه های مناسب فرارو...باید خود را سرزنش کند و بگوید: زکه نالم که از ماست که بر ماست
اکنون این حکمت امیرالمومنین را دوباره یادآور می شوم که می فرماید:
« سخت ترین گناهان گناهی است که گناهکار آن را کوچک بشمارد »