جبهه فرهنگی راه نور

باسلام هدف ما=ترویج فرهنگ ایثار شهادت وهمگام سازی عناوین روایتگری واطلاع رسانی وجذب راویان دفاع مقدس می باشد

جبهه فرهنگی راه نور

باسلام هدف ما=ترویج فرهنگ ایثار شهادت وهمگام سازی عناوین روایتگری واطلاع رسانی وجذب راویان دفاع مقدس می باشد

جبهه فرهنگی راه نور

سخن از احساسی واحد و اعتقاد به هدفی مشترک همواره همان چیزی بوده و هست و خواهد بود که علت گردهم آمدن جمعی را فراهم می آورد. حسی مرکب از تنفر و عشق. حسی شبیه بلاتکلیفی. شبیه دودلی میان دوراهی.

و اینجاست که آن تنفر ملال آور جایش را به عشقی خنک و لذت بخش می دهد. آن سرزمین و آن مردمان در ذهنت مجسم می شوند و عاشقانه به آنها می اندیشی. کسانی که آسمان و دریا از آنان درس وسعت می آموزند و به آنان رسیدن رویای شبانگاهت می شود. و شاهد هم همان هدف مشترک.


این حس و هدف مشترک بود که جمعی را گرد هم آورد. جمعی که چراغ هدایت و کشتی نجات را تنها راه آسمانی شدن می دانند. کسانی که آن دستان یاریگر را می شناسند و در تلاش شناخت و شناساندن آنان هستند. همانها که عاشقانه چشمان سحرانگیر دلدار را دیده اند و بیستون بیستون به پای شیرین جهان جان داده اند. آری هرکس قد و قامت سرو بی همتای هستی را ببیند اختیاری برایش نمی ماند و مطیع بی چون و چرای صاحب دلش می شود. اینجا همان جایی است که در پی دیدار الف قامت دوست هستند و در این راه دست به دامان دوستان دوست شده اند. دوستانی که شهیدند، یعنی شهود کرده اند و دیده اند دلدار را. و ما باید پای درس آنان بنشینیم تا موی و روی و قد و بالا و لبخند و چشمان محبوبمان را برایمان شرح دهند. از صدایش بگویند از صوت قرآنش از ...

پس تو نیز اینچنین عشقی مقدس را داری به ما ملحق شو و عهدی دوباره ببند. که

از میان مؤمنان مردانى‏ اند که به آنچه با خدا عهد بستند صادقانه وفا کردند برخى از آنان به شهادت رسیدند و برخى از آنها در [همین] انتظارند و [هرگز عقیده خود را] تبدیل نکردند (احزاب / 23)

پس دست در دست هم هرکدام در هر جایگاه به قدر توان وظیفه ای در قبال آن برخی که به شهادت رسیده اند داریم. و ما اینجا در سنگری مجازی سعی در ادای دین به آنان را داریم. هر چند در این سنگر به روی تمام عاشقان شهادت باز است و ما همواره نیازمند توان همسنگران جبهه ی فرهنگی انقلاب اسلامی می باشیم. باشد تا دست مهربان آنان همواره بر سر دوستدارانشان سایه مهر و نوازش بیفکند.

طبقه بندی موضوعی
نویسندگان
پیوندهای روزانه

چگونه با بدحجابی مقابله کنیم؟!

سه شنبه, ۳۰ تیر ۱۳۹۴، ۰۱:۳۷ ب.ظ

 

(بسم الله الرحمن الرحیم)




این روزها در بسیاری از کلانشهرهای ما مسئله بدحجابی به یک معضل جدی تبدیل شده است. بدحجابی گرچه خود یک ناهنجاری اجتماعی است اما به اعتقاد کارشناسان می تواند نقطه آغازین بسیاری دیگر از آسیب های جدی اجتماعی باشد.

دختران بی حجاب ایرانی
 یکی از پیامد‌های اساسی بدحجابی در منظر عمومی از بین رفتن عفت عمومی در سطح اجتماع است. در واقع با کاسته شدن از وضعیت مطلوب حجاب در کشور آمار بی بند و باری‌ها و فساد اخلاقی به شدت بالامی رود . به عنوان مثال یکی از مهمترین پیامدهای گسترش بدحجابی که بیشتر متوجه زنان هم می شود مزاحمت‌های خیابانی است. در واقع بدحجابی خود منجر به کاهش عفت عمومی و این امر به مزاحمت‌های خیابانی منجر می شود .البته در خصوص این مسئله تنها زنان آسیب نمی‌بینند بلکه مردان نیز به دلیل اتلاف وقت، درگیر شدن در کنش‌های احساسی و از همه مهمتر دور شدن از کانون خانواده دچار آسیب‌های جدی ای می شوند.

 

 
در واقع اساسی ترین و خطرناک ترین آسیب اجتماعی که پس از بدحجابی پدید می‌آید سست شدن کانون خانواده است در این حال برای مقابله با معضل اجتماعی بدحجابی باید بسیار ریشه ای برخورد کرد چرا که اقدامات سطحی و زودگذر نه تنها مثمر ثمر نیست بلکه ممکن است تاثیرات منفی نیز داشته باشد.

 
جامعه شناسان همواره برای تحلیل و یا توصیف پدیده‌های اجتماعی بیش از آنکه به دنبال علت باشند در پی علل هستند. در واقع یک آسیب اجتماعی مولود چندین مولفه است که در هم ادغام شده و یک حرکت اجتماعی را سبب می‌گردد. از این روست که برای تحلیل پدیده‌های اجتماعی غالبا دیدی اورگانیک بر مسائل حاکم است و مفسران هر پدیده را در کالبد و ساخت آن مورد فحص قرار می‌دهند. معضل « بدحجابی » در کشور ما نیز از این قاعده مستثنی نیست و برای تحلیل و واکاوی علل پیدایش، رشد و گسترش آن در میان اقشار مختلف باید این پدیده را در چارچوبی جامع دید و به ساخت‌های اجتماعی آن توجه کرد.

 
بی شک راه مقابله با چنین معضلی در جامعه تفکیک علل مختلفه و پاسخگویی جداگانه به هر کدام از ریشه هاست. نمی‌توان با زور عقاید جوانی که به دلیل نا آگاهی پوشش خاصی را انتخاب کرده و این پوشش را مایه شخصیت اجتماعی خویش می داند تغییر داد. از سوی دیگر نمی‌توان با فرهنگ سازی صرف تلاش گروه‌های سازماندهی شده برای اشاعه فحشا در جامعه را بی تاثیر کرد. از این رو به نظر ضروری می رسد که تلاشی همه جانبه برای امحای مشکل حجاب که شامل اقدامات فرهنگی و انتظامی می شود به سرعت می‌توانند الگوی حجاب و پوشش اسلامی را در میان جوانان ما بازسازی کند. اگرچه چند دهه است که برخی از افراد در جامعه سبک حجاب متفاوتی را برگزیده‌اند اما آنان در جامعه‌ای زندگی می کنند که حجاب و پوشش در آن قدمتی چند هزار ساله دارد و این طرز تفکر جزئی از فرهنگ ایرانی است که نمود آن در روح لطیف فرهنگ ایرانی جاری و ساری است. از این رو اگر صاحب‌نظران بتوانند راهی برای آشنایی جوانان با حجاب ، چیستی و چرایی آن بیابند بی شک به سرعت می توان بر معضل بدحجابی در کشور فائق آمد.

 
اما نکته ای که در این میان گاهی مغفول مانده است مسئله تذکر لسانی است . امروز برخی از افراد در جامعه حجاب بسیار بدی دارند اما گویا این شخص از دیگران محترم تر پنداشته می شود!!در حالی که خانواده و اطرافیان وی اولین کسانی هستند که باید به وی تذکر لسانی بدهند و آسیب هایی را که این نوع پوشش برای وی پدید خواهد آورد برشمرند. امروز مردم به شدت از وضعیت بدحجابی ناراحت هستند ولی کمتر دیده می شود این دل نگرانی به یک اقدام سازنده و تبیینی برای جوانان تبدیل شود. شاید در حیطه افراد نباشد که به هرکسی که در خیابان می بینند تذکر دهند اما به افراد خانواده و فامیل چه طور؟ آیا کسانی که اعتقاد به حجاب اصیل   اسلامی - ایرانی دارند باید در برابر این نوع بدحجابی ها ساکت باشند؟ در حالی که در صورت تذکر های دقیق آنها که همراه با استدلال و منطق است می تواند بسیاری از جوانان را قانع سازد.

 
از سوی دیگر این امر از سوی مسئولین نیز لازم و ضروری است تا با یک اقدام انقلابی بار دیگر هویت حجاب ، مفهوم پوشش ، کارکردهای فردی و اجتماعی حجاب ، تاثیرات رنگ ها در پوشش را تبیین کنند. از این روست که می توان امیدوار بود با گسترش مفهوم اسلامی حجاب در سطح جامعه به این معضل برای همیشه پایان دهیم چرا که این مفاهیم به راحتی برای مردم و علی الخصوص جوانان قابل فهم و درک هستند.

 
اگر ما در برابر این بدحجابی ها ساکت بنشینیم و حساسیت خود را از دست دهیم همین اتفاق نقطه آغازی برای رواج دیگر ناهنجاری های اجتماعی است و اتفاقا دیده می شود که هم اکنون دیگر ناهنجاری هایی از این دست نیز در حال شیوع است. اگر بعضا برخی ها تا چند سال پیش آمار روابط دختران و پسران پیش از ازدواج را کمتر از 50 درصد اعلام می کردند امروز آمار دیگر بیانگر رشد این گونه ناهنجاری هاست.

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۴/۰۴/۳۰
مجید

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی