پشت پرده زندگی سه زن ایرانی که خبرگزاری آلمان آن ها را موفق اعلام کرد
دوشنبه, ۱۸ آبان ۱۳۹۴، ۱۲:۵۸ ق.ظ
به تازگی یکی از سایت های خبری معاند، لیستی از اسامی زنان موفق ایرانی منتشر کرده است. زنانی که به ظاهر در عرصه های اجتماعی بسیار موفق عمل کرده اند، اما…

امروزه اکثر روانشناسان و جامعه شناسان در تلاشند تا تعریفی از زن موفق ارائه دهند. البته تعریف موفقیت در جوامع مختلف متفاوت است. با این حال آن چیزی که معقول و منطقی به نظر می رسد و اکثر جوامع نیز آن را قبول دارند این است که این صفت به زنی اطلاق می شود که هم در خانواده و هم در اجتماع موفق عمل کرده باشد. زن موفق علاوه بر اینکه از جایگاه اجتماعی خوبی برخوردار است باید در خانه همسر و مادری فداکار و دلسوز باشد. او باید زمینه موفقیت را برای تمامی اعضای خانواده اش فراهم کند. ضمن اینکه باید دارای ویژگی های مثبت اخلاقی نیز باشد. در هیچ جای دنیا زنی را که روابط آزاد برقرار می کند و هیچ پایبندی به خانواده ندارد موفق تلقی نمی کنند. چرا که همه جا خانواده را زمینه و بستر رشد یافتن افراد می دانند.
به تازگی یکی از سایت های خبری معاند، لیستی از اسامی زنان موفق ایرانی منتشر کرده است. زنانی که به ظاهر در عرصه های اجتماعی بسیار موفق عمل کرده اند، اما کسی از پشت پرده زندگی آن ها خبر ندارد. در ادامه به بررسی ابعاد دیگری از زندگی سه نفر از آن ها می پردازیم.
شیرین عبادی
این سایت شیرین عبادی را به عنوان یک فعال حقوق بشر معرفی کرده و درباره او گفته است:
شیرین عبادی، حقوقدان و فعال حقوق بشر، متولد خرداد ۱۳۲۶ در همدان است. او به علت تلاش برای ترویج مردم سالاری و رعایت حقوق بشر به ویژه در مورد حقوق زنان و کودکان، در سال ۲۰۰۳ جایزه صلح نوبل را دریافت کرد. او موسس انجمن حمایت از حقوق کودکان و کانون مدافعان حقوق بشر است.
پشت پرده زندگی شیرین عبادی
شاید شیرین عبادی در عرصه بین الملل به واسطه دریافت جایزه صلح نوبل به گفته بعضی افراد از موفقیت نسبی برخوردار باشد اما آنچه مسلم است این است که او در زندگی خصوصی اش هیچ وقت همسر و مادر موفقی نبوده است. در زیر تنها چند نمونه از رفتارهای او در خانواده اش را بیان می کنیم:
*شیرین عبادی همسرش را از ارتباط با مادر و خواهرانش محروم کرده و اجازه این کار را به او نمی داد و این فشارها آنقدر ادامه پیدا کرد تا منجر به سکته و مرگ مادر همسرش شد.
*شیرین عبادی در ازدواج از مهریه پایینی برخوردار بود. در سال های بعد او با تحت فشار قرار دادن همسرش مهریه خود را تا هزار سکه افزایش داد. همچنین حق حضانت فرزندان، حق سفر و حق طلاق را رسماً از همسرش گرفت.
*شیرین عبادی برای منصرف نمودن همسرش از سفر به بوستن برای دیدن دخترانش، صریحاٌ او را تهدید به مرگ کرده بود. وقتی هم که همسر او توجهی به این تهدیدها نکرد و برای دیدن دخترش به بوستن رفت، شیرین عبادی خود را شتاب زده از لندن به بوستن رساند تا از ملاقات پدر و دختر پیشگیری کند. در نهایت این ملاقات با حضور شیرین عبادی در هتل و در زمان کوتاهی صورت گرفت.
*پس خروج شیرین عبادی از ایران و ازدواج مجدد همسرش او به هر ترفند و تهدیدی متوسل شد تا همسرش زن دوم خود را طلاق دهد. اما در نهایت وقتی موفق به این کار نشد از همه مطلعین خواست تا این خبر را مخفی نگه دارند تا چهره اش نزد فمنیست ها مخدوش نشود.
معصومه علینژاد
یکی از افرادی که نامش در لیست زنان موفق ایرانی آمده است معصومه(مسیح) علینژاد است. این سایت او را اینگونه معرفی کرده است:
مسیح علینژاد، روزنامهنگار و فعال حقوق بشر، متولد شهریور ۱۳۵۵ در بابل است. او از سال ۱۳۸۰ فعالیت روزنامهنگاری خود را آغاز کرد. علینژاد اردیبهشت ۱۳۹۳ صفحهای در فیسبوک با عنوان “آزادیهای یواشکی” با موضوع حق انتخاب پوشش برای زنان در ایران راهاندازی کرد. این صفحه که بیش او ۸۰۰ هزار هوادار دارد با واکنش منفی مقامات جمهوری اسلامی روبرو شد.
پشت پرده زندگی معصومه علینژاد
*شکستِ آزادی های یواشکی: در ماه های اخیر مطالبی مبنی برخریداری شدن بیش از دو سوم لایک های صفحه آزادی های یواشکی و سرقت عکس های زنان از صفحات شخصی شان و انتشار در این صفحه در رسانه ها پخش شده است. به همین دلیل کمپین آزادی های یواشکی علینژاد شدیدا با افت مخاطب مواجه شده است.
*زندگی مشترک بدون ازدواج رسمی: در حوزه خانواده نیز علینژاد به شدت دچار شکست شده است. او زندگی مشترک با دوست پسرش(کامبیز فروهر) را در شرایطی آغاز کرده است که هیچ عقد و پیوند رسمی بین آن ها ایجاد نشده است. این در حالی است که حتی پیروان مذاهب و فرقههای غیرالهی نیز برای آغاز زندگی مشترک خود قواعد و مراسمهای رسمیدارند و حتی همجنسبازها نیز در اکثر مواقع با یکدیگر ازدواج رسمی انجام میدهند.
*نابود کردن زندگی یک خانواده: به گفته برخی از نزدیکان فروهر، علینژاد یکی از عوامل بهمخوردن زندگی سابق فروهر است. ارتباط بیش از حد علینژاد با او کار را به جایی رساند که همسر سابق کامبیز فروهر از وی طلاق گرفت. در واقع علینژاد به سبب هوسبازی خود عامل طلاق یک زوج و دوری فرزندان فروهر از مادر خودشان شده و در یک کلام زندگی خانواده فروهر را از هم پاشیده و نابود کرده است.
*در فکر همسر سابق: یکی از نکات قابل توجه درباره ارتباط علینژاد با کامبیز فروهر این است که به نظر میرسد این دو با آنکه به گفته خود زندگی مشترکشان را آغاز کردهاند، اما هنوز در فکر همسران گذشته خود هستند. به گونهای که علینژاد چندی پیش در صفحه فیسبوکش از فکر کردن به همسر پیشین خود سخن گفته بود و از طرف دیگر از احتمال بازگشت همسر سابق فروهر و بهمخوردن زندگی او و شریکجنسیاش ابراز نگرانی کرده بود.
گلشیفته فراهانی
گلشیفته فراهانی در لیست زنان موفق این گونه معرفی شده است:
گلشیفته فراهانی متولد تیر ۱۳۶۲ در تهران است. او در مدت فعالیتاش در سینمای ایران موفق به کسب جوایز مختلفی شد. سال ۷۸ حضور او در فیلم “دروغها” در کنار لئوناردو دیکاپریو واکنش تند مقامات قضایی را در پی داشت و در نهایت تصمیم به ترک ایران گرفت. فراهانی پس از خروج از ایران فعالیت هنری خود را ادامه داد. انتشار تصاویر برهنه او در یک فیلم کوتاه و مجله فرانسوی اگوئیست حاشیههای زیادی را به دنبال داشت.
پشت پرده زندگی گلشیفته فراهانی
فراهانی در سال ۸۲ در جریان فیلم بابا عزیز با همسر آینده اش آشنا شد. امین محمد مهدوی که جزو عوامل این فیلم محسوب می شد به عنوان مترجم در کنار دیگر عوامل حضور داشت. جرقه این آشنایی در فیلم ” باباعزیز” می خورد، چندی بعد و در همان سال ۸۲ با یکدیگر ازدواج کردند.
او در مصاحبه خود با یک خبرنامه آلمانی می گوید: زمانی که من ایران را ترک کردم با همسرم بودم و حتی دو سال نیز با هم در خارج از ایران زندگی کردیم اما حالا دیگر از هم جدا شده ایم و البته توضیح بیشتری درباره چرایی این جدایی نمی دهد.
این بازیگر نقشهای سخیف و اکثراً کوتاه فیلمهای درجه دو و سههالیوودی، در فیلمهای گذشتهاش در نقشهایی همچون روسپی، رقاص، دوستدختر و … ظاهر شده بود.
چند ماه پیش نیز برای رسانهایتر شدن، تصویری کاملاً عریان از خود منتشر کرد و اینگونه به طور رسمی وارد صنعت هرزهنگاری غرب شد. عمل شنیع و زشت این بازیگر فراری بهقدری زشت و زننده بود که بسیاری از کاربران شبکههای اجتماعی در واکنش به این اقدام، از او به شدت انتقاد کرده و انتشار تصویر برهنه وی را بیادبی به مردم ایران دانستند. بازیگری که روزی با غرور و خودشیفتگی برای بازی مقابل «دیکاپریو» روسری از سرش انداخت، اکنون دیگر چارهای ندارد جز اینکه هر پیشنهادی را برای بازی قبول کند و حتی برای امرار معاش، در فیلمهای تبلیغاتی و ویدئوکلیپهای گروههای موسیقی منحرف غربی به عنوان زنی رقاص و هرزه ظاهر شود.
زن موفق کیست؟
در پایان جا دارد که در ذهن خود به این سوالات جواب دهیم که آیا زنانی که هر کدام در زندگی های شخصی و کاری خود شدیدا دچار مشکل هستند صلاحیت این را دارند که به عنوان نمونه ایی از زن موفق ایرانی معرفی شوند؟ معیار موفقیت در این گزارش را چه کسی تعریف کرده است؟ این معیار چقدر منطبق با باورهای مذهبی و فرهنگی جامعه ماست؟ و چرا زنانی که فحشا و فساد و فعالیت های سیاسی در زندگی آن ها موج می زند و خانواده برایشان بسیار کمرنگ است به عنوان زن موفق و الگوی زن ایرانی معرفی شوند؟
۹۴/۰۸/۱۸