جبهه فرهنگی راه نور

باسلام هدف ما=ترویج فرهنگ ایثار شهادت وهمگام سازی عناوین روایتگری واطلاع رسانی وجذب راویان دفاع مقدس می باشد

جبهه فرهنگی راه نور

باسلام هدف ما=ترویج فرهنگ ایثار شهادت وهمگام سازی عناوین روایتگری واطلاع رسانی وجذب راویان دفاع مقدس می باشد

جبهه فرهنگی راه نور

سخن از احساسی واحد و اعتقاد به هدفی مشترک همواره همان چیزی بوده و هست و خواهد بود که علت گردهم آمدن جمعی را فراهم می آورد. حسی مرکب از تنفر و عشق. حسی شبیه بلاتکلیفی. شبیه دودلی میان دوراهی.

و اینجاست که آن تنفر ملال آور جایش را به عشقی خنک و لذت بخش می دهد. آن سرزمین و آن مردمان در ذهنت مجسم می شوند و عاشقانه به آنها می اندیشی. کسانی که آسمان و دریا از آنان درس وسعت می آموزند و به آنان رسیدن رویای شبانگاهت می شود. و شاهد هم همان هدف مشترک.


این حس و هدف مشترک بود که جمعی را گرد هم آورد. جمعی که چراغ هدایت و کشتی نجات را تنها راه آسمانی شدن می دانند. کسانی که آن دستان یاریگر را می شناسند و در تلاش شناخت و شناساندن آنان هستند. همانها که عاشقانه چشمان سحرانگیر دلدار را دیده اند و بیستون بیستون به پای شیرین جهان جان داده اند. آری هرکس قد و قامت سرو بی همتای هستی را ببیند اختیاری برایش نمی ماند و مطیع بی چون و چرای صاحب دلش می شود. اینجا همان جایی است که در پی دیدار الف قامت دوست هستند و در این راه دست به دامان دوستان دوست شده اند. دوستانی که شهیدند، یعنی شهود کرده اند و دیده اند دلدار را. و ما باید پای درس آنان بنشینیم تا موی و روی و قد و بالا و لبخند و چشمان محبوبمان را برایمان شرح دهند. از صدایش بگویند از صوت قرآنش از ...

پس تو نیز اینچنین عشقی مقدس را داری به ما ملحق شو و عهدی دوباره ببند. که

از میان مؤمنان مردانى‏ اند که به آنچه با خدا عهد بستند صادقانه وفا کردند برخى از آنان به شهادت رسیدند و برخى از آنها در [همین] انتظارند و [هرگز عقیده خود را] تبدیل نکردند (احزاب / 23)

پس دست در دست هم هرکدام در هر جایگاه به قدر توان وظیفه ای در قبال آن برخی که به شهادت رسیده اند داریم. و ما اینجا در سنگری مجازی سعی در ادای دین به آنان را داریم. هر چند در این سنگر به روی تمام عاشقان شهادت باز است و ما همواره نیازمند توان همسنگران جبهه ی فرهنگی انقلاب اسلامی می باشیم. باشد تا دست مهربان آنان همواره بر سر دوستدارانشان سایه مهر و نوازش بیفکند.

طبقه بندی موضوعی
نویسندگان
پیوندهای روزانه

والدین و چند اصل مهم در تربیت فرزندان

يكشنبه, ۱۴ تیر ۱۳۹۴، ۰۲:۲۶ ق.ظ

اصل توجه به تفاوت‏هاى فردى فرزندان

انسان‏ها به گونه‏اى آفریده شده‏اند که هر یک از آنها یک فرد مستقل هستند و هیچ دو نفرى را نمى‏توانیم بیابیم که از همه جهت شبیه هم باشند. آدمیان با یکدیگر برابر نیستند و از نظر توان جسمى، قدرت اندیشه، هوش و استعداد و زیرکى متفاوتند. از این رو، والدینى که با صرف هزینه فراوان مى‏کوشند فرزندانشان را آن‏گونه که خود مى‏خواهند پرورش دهند، به نتیجه دل‏خواه نمى‏رسند. باید توجه داشت که کودکان با هم تفاوت‏هاى زیادى دارند و والدین و مربیان آگاه باید پیش از آنکه از آنان انتظار تربیتى ویژه‏اى داشته باشند، به شناخت واقع‏بینانه‏اى از آنها برسند تا برنامه‏هاى تربیتى موفقى را به پیش ببرند. «توجه کردن به تفاوت‏هاى فردى، در سیره معصومان علیهم‏السلام نیز رعایت مى‏شد و معصومین علیهم‏السلام امر شده بودند که با مردم به اندازه عقلشان سخن بگویند؛ زیرا از تفاوت‏هاى میان انسان‏ها، تفاوت در عقل و تفاوت در استعداد ذهنى و قدرت فهم است که باید بسیار به آنها توجه کرد.» هر یک از این تفاوت‏ها، روش آموزشى خاص خود را مى‏خواهد و اگر به آنها توجهى نشود، در فرآیند پرورش اختلال به وجود خواهد آمد.
بر این اساس، نمى‏توان از همه فرزندان انتظار یکسان داشت و از آنان خواست که در یک سطح از رشد و کمال قرار گیرند، بلکه وظیفه والدین آن است که زمینه شکوفایى و رشد استعدادهاى فرزندانشان را فراهم آورند تا هر کدام از آنها به اندازه توانایى و شایستگى خویش به کمال مطلوب دست یابد.
پیام متن
والدین در تربیت فرزندانشان باید توجه کنند که:

هر کسى را بهر کارى ساختند***میلِ آن را در دلش انداختند

اصل پرورش تدریجى فرزندان

هیچ انسانى جز بر اساس توانایى‏اش و جز با حرکت تدریجى و درست، به کمال دل‏خواه نمى‏رسد. تربیت باید هماهنگ با طاقت، توان و گنجایش افراد و به صورت تدریجى و آهسته صورت گیرد. منظور از پرورش تدریجى، هماهنگى روند تربیت با رشد تدریجى فرزندان است. بنابراین، والدین در تربیت و نگه‏دارى فرزندان باید به تدریجى بودن ویژگى‏ها و توان‏مندى‏هاى آنها توجه داشته باشند؛ زیرا شخصیت انسان کم کم ساخته مى‏شود و گفتار و رفتار به مرور در او اثر مى‏گذارد و در عمق جانش نفوذ مى‏کند. از این رو، توجه به اصل تدریجى و همیشگى بودن در امر تربیت و پرورش، مهم و ضرورى است. انسان فقط با چند رفتار و کردار نیک، به شخصیت عالى دست نمى‏یابد، بلکه با تداوم، تکرار و به تدریج، شخصیت او قالب مى‏خورد و شکل مى‏گیرد.
پیام متن
آنچه به شتاب برآید، دیرى نپاید، ولى آنچه به تدریج حاصل آید، سرسخت شود و به آسانى زوال نیابد.
اصل آسان‏گیرى
نرمى و مدارا کردن بهترین شیوه براى نرم‏کردن دل‏ها و همراه ساختن جان‏ها با امر تربیت است و هیچ چیزى همچون مدارا و آسان‏گیرىِ بهنگام در تربیتِ دل انسان‏ها و رشد درست عواطف انسانى مؤثر نیست. این مسئله در سال‏هاى نخستین زندگى و دوران کودکى انسان، اهمیت بیشترى دارد؛ زیرا وجود انسان لطیف‏تر است و به سهل‏گیرى و چشم‏پوشى بیشترى نیاز دارد و باید آسان‏گیرى سرلوحه همه رفتارهاى تربیتى قرار گیرد. در برنامه تربیتى باید اصل را بر انتخاب و تعیین تکلیف‏هاى آسان قرار دهیم؛ زیرا این روش، یکى از زمینه‏هاى درونى و انگیزشى لازم براى فرزندان را فراهم مى‏آورد و آنها را به سوى انجام دادن کارهاى شایسته و دل‏خواه تشویق مى‏کند. رسول اکرم صلى‏الله‏علیه‏و‏آله مى‏فرماید: «بُعِثْتُ عَلَى الحَنیفةِ السَهْلَةِ السَمْحَه؛ من به آیین فطرى آسان و چشم‏پوشنده برانگیخته شده‏ام».
از آن‏جا که کودکان ما به دلیل ضعف نفس، در برابر به دوش کشیدن تکلیف‏ها فرو مى‏شکنند، اصل گذشت یا آسان‏گیرى در تربیت و تشویق آنان به رعایت برنامه‏هاى دینى باید به نیکى رعایت شود. در اجراى این اصل مى‏توان از روش مرحله‏اى کردن تکلیف‏ها و تجدیدنظر در مسئولیت‏ها استفاده کرد؛ زیرا فرزندان تکلیف‏هاى سخت را نمى‏توانند انجام دهند و در مرحله نخست نمى‏توان از آنها انتظار داشت که بدون آمادگى و زمینه قبلى، آنها را دقیق و مناسب انجام دهند. بنابراین، باید یک تکلیف مشکل را به صورت مرحله به مرحله از آنها بخواهند تا توانایى انجام دادن آن را پیدا کنند و چنانچه تکلیفى از حد توان فرزندان خارج بود، در آن تجدیدنظر کنند و بنا بر اصل آسان‏گیرى، تکلیف دیگر و ساده‏ترى به آنها بدهند.
پیام متن
والدین باید قدرت فراگیرى فرزندان را در نظر گیرند و از آموزش زود هنگام و آنچه فراتر از درک آنهاست، بپرهیزند تا در نتیجه، در امر تربیت فرزند سخت‏گیرى کنند.
اصل ایجاد شرایط
بر اساس این اصل، افزون بر آنکه باید زمینه‏هاى فراهم‏آورنده و رشددهنده کج‏روى‏ها و انحراف‏ها را از بین برد، باید شرایط پرورش هر چه بیشتر و بهتر انسان‏ها را پدید آورد.
براى نمونه، در دوران کودکى به ویژه زمانى که کودک در رحم مادر زندگى مى‏کند، جنین در انتخاب سرنوشت خود نقشى ندارد و این پدر و مادرند که با چگونگى رفتار خود خوش‏بختى یا بدبختى نوزاد را رقم مى‏زنند. در دوران خردسالى که فرزندان در سطح آگاهى کمترى به سر مى‏برند، براى والدین بهترین فرصت است که با جاذبه‏ها و راه‏کارهاى بسیار ظریف و دقیق، فرزندان را بر انجام دادن کارها و ارزش‏هاى اخلاقى وا دارند و بدین‏گونه، زمینه رشد اخلاقى و پرورش درست را در او فراهم آورند.
پیام متن
پرورش فرزند باید اساسى و ریشه‏اى باشد، به این معنا که از همان زمان کودکى فرزند، سنگ بناى آینده کودک به شکل درست نهاده شود تا کودک، ناخودآگاه و ناخواسته به سوى انجام دادن نیکى‏ها گام بردارد و از لغزش بپرهیزد

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۴/۰۴/۱۴
مجید

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی