هیچ گناهی و هیچ یک از دام های شیطان
هیچ گناهی و هیچ یک از دام های شیطان را نمی شود سبک و کم اهمیت دانست. انسان ها معمولا از جایی و از زاویه ای ضربه می خورند ، که به آن اهمیت نمی دهند. دانش آموز و دانشجو غالبا از درسی ضربه می خورد که به آن اهمیت نمی دهد. پس هیچ گناه بزرگ و کوچک، مالی و غیر مالی، اخلاقی و غیر اخلاقی ، جسمی و بدنی و یا قلبی و روحی را نمی توان سبک شمرد. شیطان برای هر گروهی و هر فردی متناسب با میزان ایمان و تقوا و پرهیزگاری، هم چنین اطلاعات و آگاهی ها و موقعیت شغلی و اجتماعی او تله ها و دام هایی را آماده ساخته است. از نگاه امیر المؤمنین(علیه السلام) مهمترین و اساسیترین اصولی که می تواند حافظ انسانیت و نگهبان امنیت و مرز تعیین کنندة مرگ و زندگی برای فرد و جامعه، باشد، دو چیز است :
- ایمان و تقوا
- خردورزی، عاقبتاندیشی و آیندهنگری در هر کار .
در مورد اهمیت و جایگاه دین یا داشتن ایمان و تقوا میفرماید:
«... لأنّ مُفارقة الدین، مُفارقة الأمن؛(1) اگر فرد یا جامعهای دین نداشته باشد و گفتار و رفتار و برنامه زندگیاش را بر اساس آموزههای دینی تنظیم نکند، آرامش روحی و روانی و امنیت فردی و اجتماعی نخواهد داشت».
«فَلا یتهنّأ بحیاة مع مخافة؛(2) پس زندگی که در آن خوف، ترس و هراس باشد، چه ارزشی دارد؟».
حضرت همیشه به یاران و دوستان خود سفارش میکرد :
«کسی که دنبال بهترین زندگی در دنیا است و آن را هدف و مقصد خود قرار داده،تقوای الهی را پیشه خود سازد. زیرا تقوا مایه شادمانی و نهایت آرزوی کسانی است که به لطف و نظر خدا امیدوارند . پناهگاه اطمینانبخش پناهجویانی است که پس از فرار و سرگردانی به آن پناه آوردهاند».
پینوشتها:
1. ثقه الاسلام کلینی، الکافی، دار الکتب الاسلامیه، طهران، 1365 ه.ش ، ج1، ص27.
2. همان.
3. همان، ج 8، ص 17.