نسل های ناپاک عاشورا
دوشنبه, ۱۸ آبان ۱۳۹۴، ۱۲:۳۳ ق.ظ
«تاکنون لئیم تر از امروز نبودی. پس چرا علی را یاری نکردی و از بیعت با او کوتاهی ورزیدی؟! اگر من از پیامبر همان را می شنیدم که تو شنیده ای، همانا خادم علی بودم تا زنده بودم!»

به نظر می رسد که برخی عوامل سبب می شود که انسان، راه درست را گم کند و به سوی دوزخ و کفر بشتابد. تولد ناپاک از جمله این موارد است. وقتی بستر انسانی درست نباشد، زمینه های انحراف و سقوط را فراهم می کند. در این جا به سه تن از اشخاصی که گمراه شده روز عاشورا هستند؛ اشاره می کنیم:
زیاد بن ابیه کیست؟
مادر زیاد (مادر بزرگ ابن مرجانه) سمیّه، زنی بدکاره بود. سمیه زمانی که در زوجیت پدر زیاد بود، با مردان دیگر رابطه داشت و در آن زمان، به زناکاری مشهور شده بود. ابن زیاد کسی است که از زبان امام حسین (ع)، «زنازاده پسر زنازاده» خوانده شد.
سعدابن ابی وقاص کیست؟
از صحابه رسول خدا و از بزرگان عصر خود محسوب می شد. در این که نسب او چگونه بوده است، بین مورّخان اقوالی وجود دارد. اما آنچه در باره سعد گفتنی است، آن است که با رحلت رسول خدا و امامت امیرمؤمنان با اعتراف به حقانیت و برتری آن حضرت، از همراهی و یاری امام سرباز زد و از منافقان عصر خود گردید.
روزی که معاویه طواف خود را پایان رسانید، سعد بن ابی وقّاص همراه او بود. وی با سرعت بسیار خود را به دارالندوه رساند و سعد را بر جایگاه خود نشاند و به توهین و لعن امیرمؤمنان علی پرداخت. سعد به نشانه اعتراض، خود را از معاویه دور کرد و گفت:
«اگر در من یک خصلت از خصلت های علی بود، محبوب تر بود برای من از هرچه آفتاب بر او تابیده باشد».
سپس به دامادی علی (ع) برای رسول خدا(ص)، فرزندانی چون حسن و حسین علیهماالسلام ، سخن پیامبر در روز خیبر درباره علی(ع) و کلام رسول خدا در غزوه تبوک نسبت به جایگاه علی(ع) برای او همانند هارون برای موسی، اشاره کرد و آرزوی یکی از این صفات را می کرد.
معاویه با شنیدن سخنان سعد، حرکت زشتی از خود نشان داد و رو به او کرد و گفت:
«تاکنون لئیم تر از امروز نبودی. پس چرا علی را یاری نکردی و از بیعت با او کوتاهی ورزیدی؟! اگر من از پیامبر همان را می شنیدم که تو شنیده ای، همانا خادم علی بودم تا زنده بودم!»
عمر بن سعد کیست؟
عمر بن سعد فرزند ابی وقاص است و ویژگی های روحی و روانی ناشایستی نسبت به خاندان رسول خدا از پدر به ارث برده بود؛ به گونه ای که جزء سرشت وی گردیده بود.
سعد بن وقاص مدتی غایب بود، و یکی از بنی عذره را خادم عیالان خود نموده بود، و آن خادم در زمان غیبت به خدمت زوجه ناپاک سعد رسید و نطفه عمر بوجود آمد، و معاویه روزی به عمر گفت که نسب تو به بنی عذره تمام می شود، و سعد ابن ابی وقاص از اهل شوری بود به واسطه آن که سرور مؤمنان (علیه السلام) پدر او را در یکی از حروب به قتل آورده بود کینه آن حضرت (علیه السلام) در دل گرفته میل به خلافت عثمان کرد.
روایت شده است که روزی علی علیه السلام به هنگام ایراد خطبه، فرمود: بپرسید از من پیش از آن که مرا نیابید. سعد بن ابی وقّاص سؤال کرد: یا علی! به من خبر ده که تعداد موهای سر و ریش من چقدر است؟ امام پاسخ داد: سؤالی کردی که خلیل من رسول خدا خبر داده بود که تو از من می پرسی و نیست در سر و ریش تو مویی مگر این که در ریشه آن، شیطان نشسته است و در خانه تو بزغاله ای است که فرزند من حسین را می کشد!
درآخر باید بیان کرد که با اشاره به شخصیت این سه نفر به خوبی مشخص شده است که تا چه اندازه بنیان و خانواده یک فرد در آینده او تاثیرگذاراست و شخصی که از ریشه و اصل درست نباشد هیچ چیز بر روی او تاثیرگذارنیست حتی اگر حقیقت بر او روشن باشد.
۹۴/۰۸/۱۸