سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان: شهامت و جسارت اعتراض به فرانسه را نداشتیم
قربانی در رابطه با عواملی که تا کنون مانع از اقدام جدی کشور ایران شده است چنین پاسخ داد: ما ضعف اراده،شهامت و جسارت داشتیم و نباید در قبال این موضوع انقدر خنثی رفتار می کردیم. در حالی که این حق را داشتیم تا در یک دادگاه بین المللی شاهد محاکمه آنان باشیم.
به گزارش فتن، محمد حسین قربانی سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی گفت: در بررسی چرایی این مسیله باید توپ را در زمین کشور صادر کننده بیاندازیم چرا که آنان هیچگونه ارزشی برای صادرات محصولاتشان قایل نبوده اند. هر چند که ایران با تست فرآورده های خونی به آلوده بودن آنان پی برد اما اگر این اتفاق برای یک کشور آفریقایی توسعه نیافته و فقیر می افتاد که امکان کنترل محصولات صادر شده را نداشتند چه می شد؟!این سوالی است که باید از افکار عمومی و بیدار جهان پرسید.
وی معتقد است اگر ایران به هر دلیلی درخواست غرامت نکرده است دلیل موجهی نیست تا آنان جایگاه سیاسی و اجتماعی و شانیت و منزلت افراد را نادیده بگیرند. الزامی وجود ندارد تا حتما عذرخواهی در پی شکایت صورت بگیرد.سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس افزود: لازم و واجب بود تا کشور صادر کننده فرآورده های خونی آلوده از مردم ایران رسما و قانونی عذرخواهی می کرد .هم اکنون نیز ضروری است تا وزارت امور خارجه نسبت به این موضوع واکنش جدی نشان دهد، بدون آنکه این موضوع در لا به لای ذوق و شوق یک ارتباط جهانی گم شود.
قربانی در پاسخ به سوال افکار نیوز در رابطه با عواملی که تا کنون مانع از اقدام جدی کشور ایران شده است چنین پاسخ داد: ما ضعف اراده،شهامت و جسارت داشتیم و نباید در قبال این موضوع انقدر خنثی رفتار می کردیم. در حالی که این حق را داشتیم تا در یک دادگاه بین المللی شاهد محاکمه آنان باشیم.
لازم به ذکر است در سالهای ۱۳۶۱ تا ۱۳۶۳ تعدادی فرآورده خونی آلوده از سوی کشور فرانسه به ایران وارد شد که در پی این اتفاق ۲۰۰ نفر از بیماران هموفیلی به ویروس HIV و هپاتیت مبتلا شدند و تا کنون ۱۷۵ نفر از آنان جان خود را از دست داده اند.این در حالی است که ایران تا کنون هیچگونه درخواست یا دادخواست غرامت از کشور مربوطه نداشته است.
.