جبهه فرهنگی راه نور

باسلام هدف ما=ترویج فرهنگ ایثار شهادت وهمگام سازی عناوین روایتگری واطلاع رسانی وجذب راویان دفاع مقدس می باشد

جبهه فرهنگی راه نور

باسلام هدف ما=ترویج فرهنگ ایثار شهادت وهمگام سازی عناوین روایتگری واطلاع رسانی وجذب راویان دفاع مقدس می باشد

جبهه فرهنگی راه نور

سخن از احساسی واحد و اعتقاد به هدفی مشترک همواره همان چیزی بوده و هست و خواهد بود که علت گردهم آمدن جمعی را فراهم می آورد. حسی مرکب از تنفر و عشق. حسی شبیه بلاتکلیفی. شبیه دودلی میان دوراهی.

و اینجاست که آن تنفر ملال آور جایش را به عشقی خنک و لذت بخش می دهد. آن سرزمین و آن مردمان در ذهنت مجسم می شوند و عاشقانه به آنها می اندیشی. کسانی که آسمان و دریا از آنان درس وسعت می آموزند و به آنان رسیدن رویای شبانگاهت می شود. و شاهد هم همان هدف مشترک.


این حس و هدف مشترک بود که جمعی را گرد هم آورد. جمعی که چراغ هدایت و کشتی نجات را تنها راه آسمانی شدن می دانند. کسانی که آن دستان یاریگر را می شناسند و در تلاش شناخت و شناساندن آنان هستند. همانها که عاشقانه چشمان سحرانگیر دلدار را دیده اند و بیستون بیستون به پای شیرین جهان جان داده اند. آری هرکس قد و قامت سرو بی همتای هستی را ببیند اختیاری برایش نمی ماند و مطیع بی چون و چرای صاحب دلش می شود. اینجا همان جایی است که در پی دیدار الف قامت دوست هستند و در این راه دست به دامان دوستان دوست شده اند. دوستانی که شهیدند، یعنی شهود کرده اند و دیده اند دلدار را. و ما باید پای درس آنان بنشینیم تا موی و روی و قد و بالا و لبخند و چشمان محبوبمان را برایمان شرح دهند. از صدایش بگویند از صوت قرآنش از ...

پس تو نیز اینچنین عشقی مقدس را داری به ما ملحق شو و عهدی دوباره ببند. که

از میان مؤمنان مردانى‏ اند که به آنچه با خدا عهد بستند صادقانه وفا کردند برخى از آنان به شهادت رسیدند و برخى از آنها در [همین] انتظارند و [هرگز عقیده خود را] تبدیل نکردند (احزاب / 23)

پس دست در دست هم هرکدام در هر جایگاه به قدر توان وظیفه ای در قبال آن برخی که به شهادت رسیده اند داریم. و ما اینجا در سنگری مجازی سعی در ادای دین به آنان را داریم. هر چند در این سنگر به روی تمام عاشقان شهادت باز است و ما همواره نیازمند توان همسنگران جبهه ی فرهنگی انقلاب اسلامی می باشیم. باشد تا دست مهربان آنان همواره بر سر دوستدارانشان سایه مهر و نوازش بیفکند.

طبقه بندی موضوعی
نویسندگان
پیوندهای روزانه

روسیه در سوریه چه راهبردی را دنبال می‌کند؟

سه شنبه, ۲۶ آبان ۱۳۹۴، ۰۶:۲۳ ب.ظ

سوخو

روسیه تلاش کرد تا با اعمال سیاست «صبر و انتظار» و رصد تحولات سوریه دخالت نظامی خود را کاهش دهد تا به عنوان تشدید کننده نا آرامی ها شناخته نشود

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، افزایش درگیری ها و خشونت در سوریه، تحولات این کشور را از موضوع امنیت منطقه‌ای به موضوعی بین المللی تبدیل کرده است که نه تنها بازیگران منطقه ای، بلکه بازیگران فرامنطقه ای را نیز درگیر کرده است.

در این میان ایالات متحده به عنوان بازیگری که مدعی ابرقدرتی است در کنار روسیه که خاورمیانه را حوزه نفوذ خود می داند سهم بیشتری را در این زمینه داشته اند؛ بنابراین با توجه به شرایط منطقه ای و سیاست های داخلی خود اقدام به تصمیم گیری در مورد تحولات سوریه کرده اند. در کنار سیاست های محتاطانه ایالات متحده در مورد برخورد با گروهک های تروریستی و معارضان سوری، روسیه به عنوان  بازیگری «عملگرا» تلاش کرده است تا از تصمیم گیری عجولانه در مورد تحولات داخلی سوریه و سایر تحولات منطقه ای پس از 2011 دوری کند هرچند موضع خود را تا حدود زیادی در زمینه بقای بشار اسد بر مسند ریاست جمهوری اعلام کرد اما تلاش کرد تا در ابتدا از اعمال سیاست های نظامی مانند آنچه آمریکا تحت عنوان «ائتلاف برای مبارزه با داعش» انجام داد پرهیز کند.

در ابتدای تصمیم گیری دو نقش «تشدید کننده» و «خاتمه دهنده» را می توان در تصمیم گیری مسکو در قبال سوریه در نظر گرفت. اگر روسیه در ابتدای درگیری سوریه اقدام به ایفای نقش می کرد می توانست نقش تشدید کننده را به خود بگیرد. روسیه تلاش کرد تا با اعمال سیاست «صبر و انتظار» و رصد تحولات سوریه دخالت نظامی خود را کاهش دهد تا به عنوان تشدید کننده نا آرامی ها شناخته نشود؛ در فضایی که غرب در تلاش است تا به انزوای بیشتر روسیه دامن بزند اعمال این سیاست می توانست روسیه را به عنوان بازیگر تشدید کننده ناآرامی معرفی کند.

اما در نقش دوم روسیه به عنوان بازیگر خاتمه دهنده جنگ تلاش کرد تا از ورود عجولانه به منطقه جلوگیری کند بنابراین بر این عقیده بود تا اعمال سیاست خود را به زمانی واگذار کند که ناکارآمدی ائتلاف ضد داعش روشن شود و سپس با سیاست خاتمه جنگ و حرکت برای ایجاد صلح ضمن جلب افکار عمومی جهانی مبنی بر نقش مثبت روسیه، تأثیرگذاری بیشتر خود در تحولات منطقه ای را به ایالات متحده و غرب اثبات کند، بنابراین با توجه به درک روسیه از زمان مناسب برای ورود به موضوع سوریه تصمیم به اقدام نظامی در خاک سوریه گرفت.

با توجه به این پیش زمینه از سیاست روسیه، به نظر می رسد در حالت عادی روسیه تا جایی به ادامه حملات خود علیه مخالفان بشار اسد می پردازد که به سیاست عملگرای این کشور در حوزه منفعتی آسیب جدی وارد نشود. در همین راستا مذاکرات وین در خصوص بحران سوریه و برگزاری انتخابات و کنار رفتن مرحله ای بشار اسد در قدرت نمودی از توجه بیشتر روس ها به منافع ملی بوده است تا حمایت از بشار اسد. به تعبیری دیگر روسیه خط قرمز خود را منافع خود می داند تا حمایت از شخص خاص بشار اسد. کنفرانس وین نیز این امر را نشان داد که روند سیاست های روسیه در سوریه به سمت کاهش فعالیت نظامی و افزایش مذاکرات سیاسی بوده است تا در این شرایط روسیه به نقش «خاتمه دهنده» جنگ نزدیک شود.

اما شوک ناگهانی به سیاست روسیه در قبال مبارزه با داعش زمانی است که هواپیمای A321  در حدود 30 دقیقه پس از پرواز از فرودگاه شرم الشیخ به سمت سنت پترزبورگ در 31 اکتبر  دچار سانحه شده و تمام سرنشین های آن جان خود را از دست می دهند که منجر به خشم مسکو گردید که در صورت اثبات تروریستی بودن این عملیات می تواند منجر به بازگشت روسیه در قالب نقش «تشدید کنندگی» باشد تا جایی که می تواند روند مذاکرات وین را نیز با آسیب جدی روبرو سازد. روسیه بر این باور است که در صورت عدم پاسخ قاطع به این حادثه، می تواند شاهد فعالیت های تروریستی بیشتری به صورت دومینوی انفجارات تروریستی حتی در خاک این کشور باشد.

علاوه بر این روسیه خود را بازیگر قدرتمند سیاسی و نظامی منطقه ای و جهانی می داند که تکرار چنین حوادثی می تواند منجر به خدشه دار شدن قدرت بین المللی این کشور شود بنابراین میزانی از تصمیم گیری احساسی را می تواند وارد فضای «سود و زیان منطقی » در تصمیم گیری مسکو کند. در نتیجه می توان گفت در صورت اثبات تروریستی بودن این حرکت می توان از آن به عنوان نقطه عطف روسیه در مبارزه با تروریسم در سوریه یاد کرد که سیاست های بعد از انفجار از شدت و تأثیرگذاری بیشتری برخوردار باشد که البته می تواند میزان اشتباهات روسیه و احتمالاً تلفات احتمالی روسیه را نیز افزایش دهد.

در کنار این بحث نمی توان این نکته را نادیده گرفت که کرملین با این معما روبرو می شود که در صورت اعلان تروریستی نبودن این اقدام در رسانه های داخلی تا میزان زیادی از موضع قدرت خود پایین آمده است و در صورت اعلان تروریستی بودن می تواند منجر به افزایش نگرانی های داخلی در روسیه و فشار بر کرملین برای خروج از بحران سوریه باشد.

*سجاد محسنی دانشجوی دکتری روابط بین الملل دانشگاه تربیت مدرس

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۴/۰۸/۲۶
مجید

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی