جبهه فرهنگی راه نور

باسلام هدف ما=ترویج فرهنگ ایثار شهادت وهمگام سازی عناوین روایتگری واطلاع رسانی وجذب راویان دفاع مقدس می باشد

جبهه فرهنگی راه نور

باسلام هدف ما=ترویج فرهنگ ایثار شهادت وهمگام سازی عناوین روایتگری واطلاع رسانی وجذب راویان دفاع مقدس می باشد

جبهه فرهنگی راه نور

سخن از احساسی واحد و اعتقاد به هدفی مشترک همواره همان چیزی بوده و هست و خواهد بود که علت گردهم آمدن جمعی را فراهم می آورد. حسی مرکب از تنفر و عشق. حسی شبیه بلاتکلیفی. شبیه دودلی میان دوراهی.

و اینجاست که آن تنفر ملال آور جایش را به عشقی خنک و لذت بخش می دهد. آن سرزمین و آن مردمان در ذهنت مجسم می شوند و عاشقانه به آنها می اندیشی. کسانی که آسمان و دریا از آنان درس وسعت می آموزند و به آنان رسیدن رویای شبانگاهت می شود. و شاهد هم همان هدف مشترک.


این حس و هدف مشترک بود که جمعی را گرد هم آورد. جمعی که چراغ هدایت و کشتی نجات را تنها راه آسمانی شدن می دانند. کسانی که آن دستان یاریگر را می شناسند و در تلاش شناخت و شناساندن آنان هستند. همانها که عاشقانه چشمان سحرانگیر دلدار را دیده اند و بیستون بیستون به پای شیرین جهان جان داده اند. آری هرکس قد و قامت سرو بی همتای هستی را ببیند اختیاری برایش نمی ماند و مطیع بی چون و چرای صاحب دلش می شود. اینجا همان جایی است که در پی دیدار الف قامت دوست هستند و در این راه دست به دامان دوستان دوست شده اند. دوستانی که شهیدند، یعنی شهود کرده اند و دیده اند دلدار را. و ما باید پای درس آنان بنشینیم تا موی و روی و قد و بالا و لبخند و چشمان محبوبمان را برایمان شرح دهند. از صدایش بگویند از صوت قرآنش از ...

پس تو نیز اینچنین عشقی مقدس را داری به ما ملحق شو و عهدی دوباره ببند. که

از میان مؤمنان مردانى‏ اند که به آنچه با خدا عهد بستند صادقانه وفا کردند برخى از آنان به شهادت رسیدند و برخى از آنها در [همین] انتظارند و [هرگز عقیده خود را] تبدیل نکردند (احزاب / 23)

پس دست در دست هم هرکدام در هر جایگاه به قدر توان وظیفه ای در قبال آن برخی که به شهادت رسیده اند داریم. و ما اینجا در سنگری مجازی سعی در ادای دین به آنان را داریم. هر چند در این سنگر به روی تمام عاشقان شهادت باز است و ما همواره نیازمند توان همسنگران جبهه ی فرهنگی انقلاب اسلامی می باشیم. باشد تا دست مهربان آنان همواره بر سر دوستدارانشان سایه مهر و نوازش بیفکند.

طبقه بندی موضوعی
نویسندگان
پیوندهای روزانه

راهی که پیشنهاد ما است!

چهارشنبه, ۲۴ تیر ۱۳۹۴، ۱۱:۴۵ ب.ظ

خداشناسی

در زمینه خداشناسی دیدگاه هایی وجود دارد. دیدگاه معتدل این است که شناخت خدا  تا حدی واجب و تا حدی هم مستحب است. آن حدی که جایز نیست انسان وارد بشود جایی است که انسان بخواهد به کنه ذات باری تعالی پی ببرد. این نکته محال است و امکان ندارد و نتیجه نمی دهد، به همین دلیل هم در روایات نهی شده از این که، انسان بخواهد وارد این قلمرو بشود. سوالی که در اینجا قابل طرح است اینکه ما از چه راهی می توانیم خدا را بشناسیم؟ کدام راه ها مناسبتر و بهتر است؟


راه های شناخت

انسان چهار راه برای کسب معرفت بدون توجه به موضوع معرفت در برابر خود دارد. انسان هر چه را بخواهد بشناسد از چهار راه می تواند به آن شناخت پیدا کند. یک راه که معروف ترین راه است عقل می باشد. انسان از طریق عقل خود خیلی از معرفت ها را می تواند پیدا بکند. آنچه که از طریق عقل حاصل می شود اصطلاحاً به آن حکمت و فلسفه می گوییم.
راه دوم راه حس است یعنی انسان با حواس پنجگانه خود و بلکه بیشتر از حواس پنجگانه می تواند معرفت پیدا بکند و معلومی که از این طریق حاصل می شود را معمولاً علم یا همان علوم تجربی گفته می شود. (یعنی از طریق دیدن، شنیدن،‌ لامسه و ... که حواس پنجگانه هستند می توانیم به شناخت برسیم).
راه سوم راه دل یا راه فطرت است که انسان از طریق تزکیه نفس و از طریق پاک کردن درون و صاف کردن دل می تواند بسیاری از حقایق را حضوراً درک بکند. البته بین راه فطرت و راه دل می توان تفاوت هایی هم قائل شد اما هر جا که راه دل می گوییم منظور هر دوی آنها اعم از فطرت و دل است. آنچه از طریق دل به دست می آید معمولاً عرفان گفته می شود و محصول این راه است.
راه چهارم راه وحی است که انسان از این طریق از عالم بالا خبردار شده و حقایق را درک می کند. خواه این وحی قرآن باشد یا سنت. اینها هر کدام ویژگی ها و خصوصیاتی دارند و اینکه شناخت آنها چه محاسنی و چه محدودیت هایی دارند بحث های خوبی است اما ورود به آن بحث ها ما را از مقصد اصلی که خداشناسی است باز می دارد. 
بطور کلی چهار راه برای شناخت خدا پیشنهاد می شود. اما سوال این است که از کدام یک از این چهار راه وارد بحث خداشناسی بشویم؟

منکرین خدا هم به نوعی خدا را باور دارند منتها به زبانشان یا با تلاش های بی ثمرشان می خواهند وانمود کنند که خدا را قبول ندارند وگرنه اصل وجود باریتعالی تقریباً از بدیهیات است. لذا قرآن هم خیلی با شدت و حدّت می فرماید: " أفی الله شک فاطر السموات و الأرض " مگر می شود انسان در وجود خدا شک کند؟ امکان ندارد

راه های پیشنهادی

پاسخ این است که از هر چهار راه می توانیم وارد بشویم. البته آن راهی که در واقع مدخل ورود به این بحث است راه عقل است زیرا حس فقط می تواند بعضی از مقدمات را به ما بدهد. یعنی از کبری و صغرای برهان فقط گاهی صغرای آن را می تواند برای ما حاصل بکند. کبرای برهان را باید با عقل فهمید. دل هم مقدمات بسیار پیچیده ای دارد. وحی هم اگر بخواهد صحت و مشروعیتش از طریق عقل تأیید نشود قبل از اینکه عقل مشروعیت وحی را تأیید بکند نمی شود انسان آن مسیر را طی کند. 
بنابراین راهی که مطرح می کنیم و در واقع بهترین راه و بلکه ناگزیریم که ما از این راه وارد بشویم راه عقل است. براهین عقلی فراوانی بر اثبات خداوند و اثبات صانع اقامه شده است. هر چند حقیقت این است که کسی نیست که خدا را باور نداشته باشد. حتی منکرین خدا هم به نوعی خدا را باور دارند منتها به زبانشان یا با تلاش های بی ثمرشان می خواهند وانمود کنند که خدا را قبول ندارند وگرنه اصل وجود باری تعالی تقریباً از بدیهیات است. لذا قرآن هم خیلی با شدت و حدّت می فرماید: " أفی الله شک فاطر السموات و الأرض " مگر می شود انسان در وجود خدا شک کند؟ امکان ندارد.
مگر می شود انسان خدا را که مشهود بر همه مخلوقات است و همه مخلوقات او را می بینند قبول نداشته باشد. براهین عقلی متعدد است. بعضی از این براهین عقلی مقدمات حسی دارند که ما از همین براهین شروع می کنیم اگرچه خیلی سطحشان پایین تر، محسوس تر و عام تر هستند مثل برهان نظم. به همین دلیل شما را به مطالعه مقالات بعدی در این زمینه دعوت می کنیم. ما را همراهی کنید.


خلاصه

چهار راه برای شناخت خداوند وجود دارد راه عقل، راه حس، راه دل و راه وحی. بهترین راه برای کسب معرفت الهی راه عقل است.

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۴/۰۴/۲۴
مجید

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی