جان کری می خواست با رهبری گفتگو کند!

حسین مرعشی، عضو هیات رئیسه حزب کارگزاران و فعال اصلاح طلب می گوید:در همین مذاکرات هم چندبار آقای کری گفت به من فرصت بدهید به ایران بروم و خدمت رهبری برسم و مسائل را حلوفصل کنم.
به گزارش فتن، حسین مرعشی، عضو هیات رئیسه حزب کارگزاران و فعال اصلاح طلب در مصاحبه ای پیرامون توافق هسته ای و تاثیر آن بر فضای داخلی و خارجی ایران؛ گفته نیازی به بردن برجام به مجلس نیست.
مرعشی در بخشی از این مصاحبه به دولت توصیه کرده که برجام را به مجلس ببرد: به نظر من از نظر حقوقی نیازی به طرحشدن توافقنامه هستهای در مجلس نیست و نظر دولت را صائب میدانم، ولی از نظر تدبیر سیاسی، اگر در موضع دولت بودم، حتما لایحه را به مجلس میفرستادم. دولت یک کار بزرگ و ماندنی برای ایران کرده است که از نظر سیاسی خدمت کوچکی نیست. من چون دست دولت را خیلی پر میبینم، اتفاقا رفتن چنین لایحهای به مجلس را برای آگاهی مردم در مورد نمایندگانشان خیلی مفید میدانم.
وی همچنین معتقداست دولت کار سختی را به سرانجام رسانده و بهتر است مردم انتخابات مجلس را با توافق هسته ای محک بزنند: وقتی چنین کار سختی تجربه شده و به انجام رسیده است، اگر بخواهیم یک تدبیر سیاسی داخلی را چاشنی آن کنیم و مجلس هم آن را بیازماید، به عنوان نیروهای سیاسی، میپسندیم که مردم ایران، مجلس را هم با این توافق هستهای محک بزنند.
این عضو حزب کارگزارن همچنین درباره قدرت منطقه ای ایران که در قبل سیاست های چند ساله کشور حاصل شده نیاز به ظریف و سردار سلیمانی را لازمه قدرت منطقه ای دانسته: به نظر من نعمت بزرگی است که برای آن باید هم قدردان تدابیر رهبری در این ماجرا باشیم و هم قدردان همت والای رئیسجمهوری و تیم مذاکرهکننده و هم قدردان همت نیروهایی که ایران را در عرصههای مختلف و بهطور خاص در منطقه خاورمیانه سرپا نگه داشتند. من فکر میکنم همانطور که ایران به آقای ظریف به عنوان دیپلمات کارکشته و کاردان نیاز دارد، به سردار سلیمانی هم به عنوان یک افسر رشید نیاز دارد. مجموعه اینها به ما قدرت داده است.
مرعشی در بخش دیگر سخنان خود یادآور شده که در زمان کلینتون، وزیرخارجه و رئیس جمهور با مواضع اشتباهی که در قبال اصلاح طلبان گرفتند آنها را منزوی کردند و در عین حال رویکرد اوباما و کلینتون را متفاوت دانسته: مگر غربیها خاتمی را رئیسجمهور کرده بودند؟ ما خودمان تصمیم گرفته بودیم او را رئیسجمهور کنیم. یا برخورد بسیار بد «جورج دبلیو بوش» که ایران و کره شمالی و عراق را محور شرارت دانست. حالا این را مقایسه کنید با اوباما که در بدو استقرار در مقام رئیسجمهوری آمریکا، نامهای به رهبری – و نه رئیسجمهوری ایران – مینویسد و میگوید نمایندگان شما و نمایندگان ما بنشینند و تمام مسائل فیمابین را حل کنند. در همین مذاکرات هم چندبار آقای کری گفت به من فرصت بدهید به ایران بروم و خدمت رهبری برسم و مسائل را حلوفصل کنم.
هر چند رهبر معظم انقلاب بارها تاکید ویژه ای کرده اند که مذاکره با آمریکا تنها درباره پرونده هسته ای است و در دیگر موضوعات نباید داخل شد. برخی از اصلاح طلبان و حامیان دولت سعی در تسری این مدل گفتگو به ابعاد دیگر سیاست های منطقه ای ایران را نیز دارند. مرعشی نیز در این گفتگو با تمجید از سیاست اوباما، طرح موضوع درخواست جان کری برای گفتگو با رهبری را مطرح ساخته که می تواند در راستای تابو شکنی اصلاح طلبان درباره آمریکا باشد: بله، او دنبال ایجاد دوگانگی در حکومت ایران نیست و میخواهد با منشأ اصلی قدرت که رهبری است، بنشیند و مستقیم گفتوگو کند، ببینید چقدر این موضع عاقلانه است. اوباما سه نامه در این فاصله به رهبری نوشته است؛ این یعنی نمیخواهد بین روحانی و رهبری تفاوت قائل شود و بگوید این انتصابی یا انتخابی است؛ این یعنی کلیت حکومت ایران را به رسمیت شناخته است. به نظر من اوباما خیلی هوشمند و خوب ایرانیها را شناخته و خوب فهمیده است با ما نباید با لجاجت و کینه برخورد کند؛ چون حریف ایران در منطقه نمیشود و فقط باید با ایران همکاری کند و در مقابل همکاریهایی که با ایران میکند، اگر نگرانیهایی هم مثلا درباره هستهای دارند که البته از نظر ما نگرانی بیربطی است، رفع شود.
فرهنگ نیوز
.