جبهه فرهنگی راه نور

باسلام هدف ما=ترویج فرهنگ ایثار شهادت وهمگام سازی عناوین روایتگری واطلاع رسانی وجذب راویان دفاع مقدس می باشد

جبهه فرهنگی راه نور

باسلام هدف ما=ترویج فرهنگ ایثار شهادت وهمگام سازی عناوین روایتگری واطلاع رسانی وجذب راویان دفاع مقدس می باشد

جبهه فرهنگی راه نور

سخن از احساسی واحد و اعتقاد به هدفی مشترک همواره همان چیزی بوده و هست و خواهد بود که علت گردهم آمدن جمعی را فراهم می آورد. حسی مرکب از تنفر و عشق. حسی شبیه بلاتکلیفی. شبیه دودلی میان دوراهی.

و اینجاست که آن تنفر ملال آور جایش را به عشقی خنک و لذت بخش می دهد. آن سرزمین و آن مردمان در ذهنت مجسم می شوند و عاشقانه به آنها می اندیشی. کسانی که آسمان و دریا از آنان درس وسعت می آموزند و به آنان رسیدن رویای شبانگاهت می شود. و شاهد هم همان هدف مشترک.


این حس و هدف مشترک بود که جمعی را گرد هم آورد. جمعی که چراغ هدایت و کشتی نجات را تنها راه آسمانی شدن می دانند. کسانی که آن دستان یاریگر را می شناسند و در تلاش شناخت و شناساندن آنان هستند. همانها که عاشقانه چشمان سحرانگیر دلدار را دیده اند و بیستون بیستون به پای شیرین جهان جان داده اند. آری هرکس قد و قامت سرو بی همتای هستی را ببیند اختیاری برایش نمی ماند و مطیع بی چون و چرای صاحب دلش می شود. اینجا همان جایی است که در پی دیدار الف قامت دوست هستند و در این راه دست به دامان دوستان دوست شده اند. دوستانی که شهیدند، یعنی شهود کرده اند و دیده اند دلدار را. و ما باید پای درس آنان بنشینیم تا موی و روی و قد و بالا و لبخند و چشمان محبوبمان را برایمان شرح دهند. از صدایش بگویند از صوت قرآنش از ...

پس تو نیز اینچنین عشقی مقدس را داری به ما ملحق شو و عهدی دوباره ببند. که

از میان مؤمنان مردانى‏ اند که به آنچه با خدا عهد بستند صادقانه وفا کردند برخى از آنان به شهادت رسیدند و برخى از آنها در [همین] انتظارند و [هرگز عقیده خود را] تبدیل نکردند (احزاب / 23)

پس دست در دست هم هرکدام در هر جایگاه به قدر توان وظیفه ای در قبال آن برخی که به شهادت رسیده اند داریم. و ما اینجا در سنگری مجازی سعی در ادای دین به آنان را داریم. هر چند در این سنگر به روی تمام عاشقان شهادت باز است و ما همواره نیازمند توان همسنگران جبهه ی فرهنگی انقلاب اسلامی می باشیم. باشد تا دست مهربان آنان همواره بر سر دوستدارانشان سایه مهر و نوازش بیفکند.

طبقه بندی موضوعی
نویسندگان
پیوندهای روزانه

تسبیح حضرت زهراء (س)

سه شنبه, ۱۶ تیر ۱۳۹۴، ۰۴:۰۰ ق.ظ

تسبیح حضرت زهراء (س)

توصیه شده است که بعد از نمازهاى واجب، تسبیح حضرت فاطمه زهرا (س) گفته شود . دوست دارم بیش‏تر درباره آثار آن‏بدانم .
طیبه شیرازى/مامائى
براى پاسخ به این سؤال مناسب دیدیم که دیدگاه استاد محمد شجاعى را در این زمینه تقدیم داریم . ایشان در کتاب «مقالات/دفتر سوم‏» چنین مى‏نویسند:
لازم است‏بعد از نمازهاى واجب بر «تسبیح حضرت فاطمه (س)» مداومت کند و از ترک آن و مسامحه در آن و از عدم مداومت‏بر آن اجتناب کند و جانب حضرت معبود را در خصوص آن مراقبت نماید .
تسبیح حضرت فاطمه زهرا در «ترتیب‏» و در «عدد» به این صورت است:
34 بار «الله اکبر» 33 بار «الحمد لله‏» و 33 بار «سبحان الله‏» .
ابوبصیر از امام صادق (ع) نقل مى‏کند که فرمود:
«فى تسبیح فاطمة صلى الله علیها یبدا بالتکبیر اربعا و ثلاثین، ثم التحمید ثلاثا و ثلاثین، ثم التسبیح ثلاثا و ثلاثین; (1) در تسبیح فاطمه (س) با «تکبیر» یعنى با «الله اکبر» شروع مى‏کند و سى و چهار بار «تکبیر» مى‏گوید، سپس سى و سه بار به «تحمید» مى‏پردازد، یعنى «الحمد لله‏» مى‏گوید، و سپس سى و سه بار «تسبیح‏» مى‏کند، یعنى «سبحان الله‏» مى‏گوید» . 1
در «ترتیب‏» و در «عدد» حسابها هست که براى اهل آن تا حدودى معلوم و براى محجوبان هم مستور است .

علم راه حق و علم منزلش***صاحب دل داند آن را با دلش

(دفتر چهارم مثنوى)

از این رو، لازم است در «ترتیب‏» و در «عدد» دقت کامل کند، تا از آثار و برکات مخصوصه بهره‏مند گردد .
شرط حضور و توجه به خدا و به معنى آن چه مى‏گوید، در این جا نیز از شرایط اساسى است و بدون آن از برکات مخصوصه، آن چنان که باید، ملحوظ نخواهد شد . باید مجاهدت جدى و مراقبت نماید که «تسبیح‏» را با حضور قلب و باتوجه بگوید، و از این که در لفظ بگوید و قلبا پراکنده باشد و این جا و آن جا باشد، اجتناب کند . زیرا در این صورت او در باطن امر در محضر حضرت حق نیست و حال تسبیح و سیر تسبیحى ندارد، و گفتار او، و خود او صعود الى الله نخواهد داشت، بلکه در این جا و آن جا خواهد بود .
در حال حضور، باگفتن «الله اکبر» و تکرار آن، سیرى خواهد داشت و با گفتن «الحمدالله‏» و سپس «سبحان الله‏» و با تکرار آن‏ها نیز سیرها خواهد کرد . با هر تکبیرى، سیرى در مدارج توحید، باهر تحمیدى، سیرى دیگر، و با هر تسبیحى هم سیرى خواهد نمود، آن هم در بدایات به نحوى و در اواسط و نهایات به انحاء دیگر . مسالک غیبى در پیش خواهد داشت، و هدایت‏ها در آن مسالک غیبى .
در حال حضور، دل که سالک اصلى طریق است‏به تکبیر، به تحمید و به تسبیح مى‏پردازد و در مدارج توحید و عبودیت پیش مى‏رود . اگر حضور نباشد، دل در این سو و آن سو بوده در تکبیر و تحمید و تسبیح نخواهد بود، بلکه غوطه ور در غفلت و محبوس در ظلمات اغیار و در حال فرار از حضرت معبود است و زبان به تنهایى به کار افتاده است . طبعا سیرى انجام نگرفته و جز به اندازه حضور اجمالى و کلى، عایدى نخواهد داشت . (دقت‏شود)

خاتم تو این دل است و هوشدار***تانگردد دیو را خاتم شکار
پس سلیمانى کند بر تو مدام***دیو با خاتم حذر کن السلام

(دفتر چهارم مثنوى)
شرط دیگرى که در این تسبیح هست و باید مراعات شود، بلافاصله بودن آن بعد از نماز است . همین که نماز را تمام کرد، قبل از این که تغییر وضع بدهد و از حالت نماز خارج شود و قبل از این که به چیزى بپردازد، یعنى بعد از سلام نماز، در همان حالت که در وقت‏سلام داشت، با حضور و با توجه، تسبیح راشروع کند و با مراعات «ترتیب‏» و «عدد» بدون این که در وسط تسبیح را به چیزى قطع کند، به آخر برساند .
در این که باید بلافاصله و قبل از خارج شدن از حالت نماز باشد نیز حسابى هست که در غیر این صورت نیست .
امام صادق (ع) فرمود:
«من سبح تسبیح فاطمة الزهراء - علیها السلام - قبل ان یثنى رجلیه من صلاة الفریضة غفرالله له و لیبدا بالتکبیر; (2) هر کس تسبیح حضرت فاطمه زهرا (س) را قبل از این که وضع خود بعد ا ز نماز واجب را بهم بزند بجا بیاورد، خداى متعال او را مشمول مغفرت خود مى‏گرداند، و باید تسبیح را با تکبیر، یعنى با «الله اکبر» شروع نماید .» (2)
همچنین، در این که لازم است تسبیح را در وسط با چیزى قطع نکند و متصلا به آخر برساند، رموز خاصه وجود دارد که اهل آن از آن آگاهند .
در فروع کافى، کتاب الصلاة باب التعقیب بعد الصلاة و الدعا آمده است که امام صادق (ع) تسبیح حضرت فاطمه (س) را متصلا انجام مى‏داد و آن را با چیزى قطع نمى‏کرد .

___________________________________________
1 . فروع کافى، کتاب الصلاة، باب التعقیب بعد الصلاة و الدعا .
2 . همان .
منابع مقاله:
پرسمان، شماره 11، شیرازی/مامائی، طیبه؛صفحه: 1

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۴/۰۴/۱۶
مجید

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی