جبهه فرهنگی راه نور

باسلام هدف ما=ترویج فرهنگ ایثار شهادت وهمگام سازی عناوین روایتگری واطلاع رسانی وجذب راویان دفاع مقدس می باشد

جبهه فرهنگی راه نور

باسلام هدف ما=ترویج فرهنگ ایثار شهادت وهمگام سازی عناوین روایتگری واطلاع رسانی وجذب راویان دفاع مقدس می باشد

جبهه فرهنگی راه نور

سخن از احساسی واحد و اعتقاد به هدفی مشترک همواره همان چیزی بوده و هست و خواهد بود که علت گردهم آمدن جمعی را فراهم می آورد. حسی مرکب از تنفر و عشق. حسی شبیه بلاتکلیفی. شبیه دودلی میان دوراهی.

و اینجاست که آن تنفر ملال آور جایش را به عشقی خنک و لذت بخش می دهد. آن سرزمین و آن مردمان در ذهنت مجسم می شوند و عاشقانه به آنها می اندیشی. کسانی که آسمان و دریا از آنان درس وسعت می آموزند و به آنان رسیدن رویای شبانگاهت می شود. و شاهد هم همان هدف مشترک.


این حس و هدف مشترک بود که جمعی را گرد هم آورد. جمعی که چراغ هدایت و کشتی نجات را تنها راه آسمانی شدن می دانند. کسانی که آن دستان یاریگر را می شناسند و در تلاش شناخت و شناساندن آنان هستند. همانها که عاشقانه چشمان سحرانگیر دلدار را دیده اند و بیستون بیستون به پای شیرین جهان جان داده اند. آری هرکس قد و قامت سرو بی همتای هستی را ببیند اختیاری برایش نمی ماند و مطیع بی چون و چرای صاحب دلش می شود. اینجا همان جایی است که در پی دیدار الف قامت دوست هستند و در این راه دست به دامان دوستان دوست شده اند. دوستانی که شهیدند، یعنی شهود کرده اند و دیده اند دلدار را. و ما باید پای درس آنان بنشینیم تا موی و روی و قد و بالا و لبخند و چشمان محبوبمان را برایمان شرح دهند. از صدایش بگویند از صوت قرآنش از ...

پس تو نیز اینچنین عشقی مقدس را داری به ما ملحق شو و عهدی دوباره ببند. که

از میان مؤمنان مردانى‏ اند که به آنچه با خدا عهد بستند صادقانه وفا کردند برخى از آنان به شهادت رسیدند و برخى از آنها در [همین] انتظارند و [هرگز عقیده خود را] تبدیل نکردند (احزاب / 23)

پس دست در دست هم هرکدام در هر جایگاه به قدر توان وظیفه ای در قبال آن برخی که به شهادت رسیده اند داریم. و ما اینجا در سنگری مجازی سعی در ادای دین به آنان را داریم. هر چند در این سنگر به روی تمام عاشقان شهادت باز است و ما همواره نیازمند توان همسنگران جبهه ی فرهنگی انقلاب اسلامی می باشیم. باشد تا دست مهربان آنان همواره بر سر دوستدارانشان سایه مهر و نوازش بیفکند.

طبقه بندی موضوعی
نویسندگان
پیوندهای روزانه

بهانه را از بیماردلان بگیریم

چهارشنبه, ۴ آذر ۱۳۹۴، ۱۰:۱۳ ب.ظ


* بد حجابى‏هاى گذشته قابل عفو است !!

حجاب

« یا أَیُّهَا النَّبِیُّ قُلْ لِأَزْواجِکَ وَ بَناتِکَ وَ نِساءِ الْمُؤْمِنِینَ یُدْنِینَ عَلَیْهِنَّ مِنْ جَلابِیبِهِنَّ ذلِکَ أَدْنى‏ أَنْ یُعْرَفْنَ فَلا یُؤْذَیْنَ وَ کانَ اللَّهُ غَفُوراً رَحِیماً ؛ اى پیامبر! به همسران و دخترانت و زنان مؤمنان بگو : روسرى‏هاى بلند بر خود بیفکنند ، این (عمل) مناسب‏تر است ، تا (به عفّت و پاکدامنى) شناخته شوند و مورد آزار قرار نگیرند ، و خداوند آمرزنده مهربان است.» (احزاب ، 59)

 

نکته‏ها :

«جلابیب» جمع «جلباب» ، به معناى مقنعه‏اى است که سر و گردن را بپوشاند ، (تفسیر مجمع البیان)  و یا پارچه بلندى که تمام بدن و سر و گردن را مى‏پوشاند . (تفسیر المیزان)

در آیات گذشته سخن از اذیّت و آزار مؤمنان به دست منافقان بود . این آیه مى‏فرماید: « براى آنکه زنان مؤمن مورد آزار افراد هرزه قرار نگیرند ، به گونه‏اى خود را بپوشانند که زمینه‏اى براى بى‏حرمتى آنان فراهم نشود .»

بر اساس این آیه، نوعى روسرى مورد استفاده‏ى زنان آن زمان بوده ، لکن زنان در پوشاندن خود از نامحرم دقّت نمى‏کرده‏اند . لذا سفارش این آیه ، نزدیک کردن جِلباب به خود است ، نه اصل جلباب که امرى مرسوم بوده است .

این آیه که فرمان حجاب مى‏دهد ، با تهدید مطرح نشده ، بلکه فلسفه‏ى حجاب را چنین تبین مى‏کند : زنان و دختران ، اگر بخواهند از متلک‏ها ، تهمت‏ها ، تهاجم‏ها و تهدیدهاى افراد آلوده و هرزه در امان باشند باید خود را بپوشانند .

 

آفات بى‏حجابى‏ :

1ـ رونق گرفتن چشم چرانى و هوسبازى.

2 ـ توسعه‏ى فساد و فحشا.

3ـ سوء قصد و تجاوز به عنف.

4 ـ باردارى‏هاى نامشروع و سقط جنین.

5 ـ پیدایش امراض روانى و مقاربتى.

6ـ خودکشى و فرار از خانه در اثر آبروریزى.

7ـ بى مهرى مردان چشم چران نسبت به همسران خود.

8 ـ بالا رفتن آمار طلاق و تضعیف روابط خانوادگى.

9ـ رقابت در تجمّلات.

10ـ ایجاد دلهره براى خانواده‏هاى پاکدامن.

وَ ما یُدْرِیکَ لَعَلَّ السَّاعَةَ قَرِیبٌ- یَسْتَعْجِلُ بِهَا الَّذِینَ لا یُؤْمِنُونَ بِها وَ الَّذِینَ آمَنُوا مُشْفِقُونَ مِنْها وَ یَعْلَمُونَ أَنَّهَا الْحَقُّ ؛ تو نمى‏دانى شاید قیامت نزدیک باشد ، اما کسانى که به آن ایمان ندارند براى آن عجله مى‏کنند ، ولى مؤمنان از آن بیمناکند و مى‏دانند حق است

پیام‏های آیه :

قرآن مجید

1ـ در امر به معروف ، اوّل از خودى‏ها شروع کنیم سپس دیگران . «قُلْ لِأَزْواجِکَ وَ بَناتِکَ وَ نِساءِ الْمُؤْمِنِینَ»

2ـ در احکام الهى ، تفاوتى میان همسران و دختران پیامبر با دیگر زنان نیست . «لِأَزْواجِکَ وَ بَناتِکَ وَ نِساءِ الْمُؤْمِنِینَ»

3ـ پوشیدن لباسى که معرّف شخصیّت زن براى تأمین عفّت و آبرو باشد ، لازم است . «یُعْرَفْنَ فَلا یُؤْذَیْنَ»

4ـ بهانه به دست بیماردلان و مزاحمان عفّت عمومى ندهید . (در آیات قبل هشدار به اذیّت کنندگان بود ، در این آیه تکلیف اذیّت شوندگان را مطرح مى‏کند .) «یُعْرَفْنَ فَلا یُؤْذَیْنَ»

5ـ رفت و آمد زنان در خارج از منزل ، با حفظ عفّت عمومى مانعى ندارد . «یُعْرَفْنَ فَلا یُؤْذَیْنَ»

6ـ در امر به معروف و نهى از منکر، دلیل امر و نهى خود را بیان کنید . «فَلا یُؤْذَیْنَ»

7ـ نوع لباس مردم در جامعه ، مى‏تواند معرّف شخصیّت ، مکتب و هدف آنها باشد . «یُعْرَفْنَ فَلا یُؤْذَیْنَ»

8ـ سرچشمه‏ى بسیارى از مزاحمت‏هاى هوسبازان نسبت به زنان و دختران ، نوع لباس خود آنهاست . «یُعْرَفْنَ فَلا یُؤْذَیْنَ»

9ـ زنان با حجاب باید با حضور خود در صحنه ، جوّ عمومىِ عفاف و پاکدامنى را حفظ کنند و فرصت مانور را از هوسبازان بگیرند . «یُعْرَفْنَ فَلا یُؤْذَیْنَ»

10ـ بد حجابى‏هاى گذشته قابل عفو است . «غَفُوراً رَحِیماً»

11ـ مغفرت خداوند همراه با رحمت اوست . «کانَ اللَّهُ غَفُوراً رَحِیماً»

 

* قیامت کى بر پا مى‏شود؟!

« یَسْئَلُکَ النَّاسُ عَنِ السَّاعَةِ قُلْ إِنَّما عِلْمُها عِنْدَ اللَّهِ وَ ما یُدْرِیکَ لَعَلَّ السَّاعَةَ تَکُونُ قَرِیباً ؛ مردم پیوسته از زمان وقوع قیامت از تو مى‏پرسند ، بگو: علم آن تنها نزد خداست و تو چه مى‏دانى؟ شاید قیامت نزدیک باشد .»(احزاب ، 63)

انگیزه‏هاى سؤال متعدّد است :

گاهى سؤال، براى آزمایش کردن است . مانند سؤالات امتحانى.

گاه از روى استهزا است . مانند پرسش قدرتمند متکبّر از ضعیف.

گاه از روى تعجّب است . مانند پرسش انسان ترسو از انسان شجاع.

گاه براى به بن بست کشاندن است. مانند پرسش بازپرس از مجرم.

گاه براى به انحراف کشیدن است . مانند پرسش استاد منحرف از شاگرد.

گاه براى ایجاد شک در دیگران است . مانند پرسش منحرفان.

گاه براى رفع نگرانى است . پرسش مادر از فرزند.

گاه براى دانستن است . مانند پرسش جاهل از عالم.

و گاهى سؤال، براى توبیخ است . مانند پرسش معلم از دلیل تنبلى شاگرد.

در این آیه نیز، سؤال از زمان قیامت مى‏تواند انگیزه‏هاى متفاوتى داشته باشد.

قرآن

این احتمال وجود دارد که بعضى از مؤمنان از روى حس کنجکاوى و یا براى دریافت اطلاعات بیشتر چنین سؤالى را از پیامبر گرامى اسلام (صلی الله علیه و آله) مطرح کرده باشند ، اما با توجه به آیاتى که بعد از این آیه مى‏آید معلوم مى‏شود که این احتمال که منافقان و اشرار ، گاه به عنوان استهزاء و یا به منظور ایجاد شک و تردید در قلوب ساده‏دلان این سؤال را مطرح مى‏کردند ، نزدیکتر است .

شاهد این سخن آیه دیگرى است که در همین زمینه در سوره شورى آمده است : « وَ ما یُدْرِیکَ لَعَلَّ السَّاعَةَ قَرِیبٌ- یَسْتَعْجِلُ بِهَا الَّذِینَ لا یُؤْمِنُونَ بِها وَ الَّذِینَ آمَنُوا مُشْفِقُونَ مِنْها وَ یَعْلَمُونَ أَنَّهَا الْحَقُّ ؛ تو نمى‏دانى شاید قیامت نزدیک باشد ، اما کسانى که به آن ایمان ندارند براى آن عجله مى‏کنند ، ولى مؤمنان از آن بیمناکند و مى‏دانند حق است .» (شورى ، آیه 17 و 18).                       

و نیز در این آیه (63 ، احزاب) کلمه‏ى «قریب» براى مذکّر و مؤنّث به کار مى‏رود : «لَعَلَّ السَّاعَةَ تَکُونُ قَرِیباً» و نفرمود :  «قریبة» ، نظیر جمله‏ى : «إِنَّ رَحْمَتَ اللَّهِ قَرِیبٌ مِنَ الْمُحْسِنِینَ» (اعراف، 56) پایان آیه نوعى دلجویى از پیامبر است که از بهانه‏هاى کفّار خسته مباش که به زودى به حسابشان رسیدگى مى‏شود : «تَکُونُ قَرِیباً»

یا أَیُّهَا النَّبِیُّ قُلْ لِأَزْواجِکَ وَ بَناتِکَ وَ نِساءِ الْمُؤْمِنِینَ یُدْنِینَ عَلَیْهِنَّ مِنْ جَلابِیبِهِنَّ ذلِکَ أَدْنى‏ أَنْ یُعْرَفْنَ فَلا یُؤْذَیْنَ وَ کانَ اللَّهُ غَفُوراً رَحِیماً ؛ اى پیامبر! به همسران و دخترانت و زنان مؤمنان بگو : روسرى‏هاى بلند بر خود بیفکنند ، این (عمل) مناسب‏تر است ، تا (به عفّت و پاکدامنى) شناخته شوند و مورد آزار قرار نگیرند ، و خداوند آمرزنده مهربان است

پیام‏های آیه :

1ـ با این که خداوند انبیا را از غیب آگاه مى‏کند : «فَلا یُظْهِرُ عَلى‏ غَیْبِهِ أَحَداً إِلَّا مَنِ ارْتَضى‏ مِنْ رَسُولٍ» (جن، 26 27) ، لکن آگاهى انبیا نیز محدود است .«عِلْمُها عِنْدَ اللَّهِ»

2ـ نه لازم است همه چیز را بدانیم و نه لازم است به هر سؤالى پاسخ دهیم . «عِلْمُها عِنْدَ اللَّهِ»

3ـ ندانستن زمان وقوع قیامت ، به ایمان و یقین به اصل آن ، ضررى نمى‏زند . «عِلْمُها عِنْدَ اللَّهِ»

4ـ برخى علوم مخصوص خداست . «عِلْمُها عِنْدَ اللَّهِ»

5ـ هر ندانستنى عیب نیست : «وَ ما یُدْرِیکَ» (بلکه اگر زمان وقوع قیامت را بدانیم تعادل خود را از دست مى‏دهیم.)

6ـ در تربیت باید افراد را میان بیم و امید نگاه داشت . «لَعَلَّ»

7ـ براى وقوع قیامت هر لحظه باید آماده باشیم . «لَعَلَّ السَّاعَةَ تَکُونُ قَرِیباً»

 

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۴/۰۹/۰۴
مجید

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی