جبهه فرهنگی راه نور

باسلام هدف ما=ترویج فرهنگ ایثار شهادت وهمگام سازی عناوین روایتگری واطلاع رسانی وجذب راویان دفاع مقدس می باشد

جبهه فرهنگی راه نور

باسلام هدف ما=ترویج فرهنگ ایثار شهادت وهمگام سازی عناوین روایتگری واطلاع رسانی وجذب راویان دفاع مقدس می باشد

جبهه فرهنگی راه نور

سخن از احساسی واحد و اعتقاد به هدفی مشترک همواره همان چیزی بوده و هست و خواهد بود که علت گردهم آمدن جمعی را فراهم می آورد. حسی مرکب از تنفر و عشق. حسی شبیه بلاتکلیفی. شبیه دودلی میان دوراهی.

و اینجاست که آن تنفر ملال آور جایش را به عشقی خنک و لذت بخش می دهد. آن سرزمین و آن مردمان در ذهنت مجسم می شوند و عاشقانه به آنها می اندیشی. کسانی که آسمان و دریا از آنان درس وسعت می آموزند و به آنان رسیدن رویای شبانگاهت می شود. و شاهد هم همان هدف مشترک.


این حس و هدف مشترک بود که جمعی را گرد هم آورد. جمعی که چراغ هدایت و کشتی نجات را تنها راه آسمانی شدن می دانند. کسانی که آن دستان یاریگر را می شناسند و در تلاش شناخت و شناساندن آنان هستند. همانها که عاشقانه چشمان سحرانگیر دلدار را دیده اند و بیستون بیستون به پای شیرین جهان جان داده اند. آری هرکس قد و قامت سرو بی همتای هستی را ببیند اختیاری برایش نمی ماند و مطیع بی چون و چرای صاحب دلش می شود. اینجا همان جایی است که در پی دیدار الف قامت دوست هستند و در این راه دست به دامان دوستان دوست شده اند. دوستانی که شهیدند، یعنی شهود کرده اند و دیده اند دلدار را. و ما باید پای درس آنان بنشینیم تا موی و روی و قد و بالا و لبخند و چشمان محبوبمان را برایمان شرح دهند. از صدایش بگویند از صوت قرآنش از ...

پس تو نیز اینچنین عشقی مقدس را داری به ما ملحق شو و عهدی دوباره ببند. که

از میان مؤمنان مردانى‏ اند که به آنچه با خدا عهد بستند صادقانه وفا کردند برخى از آنان به شهادت رسیدند و برخى از آنها در [همین] انتظارند و [هرگز عقیده خود را] تبدیل نکردند (احزاب / 23)

پس دست در دست هم هرکدام در هر جایگاه به قدر توان وظیفه ای در قبال آن برخی که به شهادت رسیده اند داریم. و ما اینجا در سنگری مجازی سعی در ادای دین به آنان را داریم. هر چند در این سنگر به روی تمام عاشقان شهادت باز است و ما همواره نیازمند توان همسنگران جبهه ی فرهنگی انقلاب اسلامی می باشیم. باشد تا دست مهربان آنان همواره بر سر دوستدارانشان سایه مهر و نوازش بیفکند.

طبقه بندی موضوعی
نویسندگان
پیوندهای روزانه

بغداد هنوز نفس می کشد داستان وعکس

چهارشنبه, ۱۰ تیر ۱۳۹۴، ۰۹:۴۹ ب.ظ

داستان عکس؛ بغداد هنوز نفس می‌کشد

این روزها وقتی به عراق فکر می‌کنیم، جنگ و کشتار و مین‌های کنار جاده و از همه بدتر، داعش و کشتارهای عجیب و غریبش به ذهن می‌آید. اما زندگی در عراق روی دیگری هم دارد؛ عکس‌هایی شاد و رنگی از بغداد که زندگی در تک‌تک فریم‌هایش جریان دارد و آدم‌ها با وجود حضور مداوم سایه جنگ بر کشورشان هنوز لبخند به لب زندگی می‌کنند، روی دیگر سکه‌ زندگی در عراق است.

زندگی عصرهای تابستان در بغداد پر از رنگ و موسیقی و شادی است

می‌گویند وقتی داعش موصل را می‌گیرد و به بغداد نزدیک می‌شود، برای چند روزی بغداد دیگر بغداد نمی‌ماند، شهر سکوت و ترس می‌شود و کسی از خانه بیرون نمی‌آید. اما انتشار خبرِ حضور ایران و سردار سلیمانی در عراق، زندگی را دوباره به بغداد باز می‌گرداند و ایرانی‌ها این روزها در عراق محبوب‌تر از گذشته‌اند.

زندگی در بغداد، زندگیِ در سایه ترس و جنگ است؛ زندگی آدم‌هایی است که با وجود تیربارهای کمین گرفته در خیابان، ایست بازرسی‌های پرتعداد و فضای امنیتی حاکم بر شهر، خود را به دستِ ترس نداده‌اند و دست از سر موسیقی و تفریح و خوشی برنداشته‌اند.

دجله هنوز همان دجله است؛ رود پرآبی که نیلی‌اش را در بغداد پهن کرده، ساحل رود تفرجگاه عصرهای تابستانه بغداد است، صدای موسیقی با ریتم تند عربی بر قایق‌های روان بر رود از دور می‌آید و با خنده‌های از ته دل در هم می‌آمیزد. جوانان بغدادی پی خوشی می‌گردند و انگار جوان‌های تهرانی سال‌های پیش هستند و در حال عبور از یک دوره پربحران!

بغداد شهری متفاوت است و آنچنان هم فضای شهرهای مذهبی را ندارد، سبک زندگی در این شهر متفاوت است و موسیقی و فست‌فود و حتی کاباره‌ها جزئی از این شهر است؛ البته هنر هم بخشی انکارنشدنی در بغداد محسوب می‌شود.

خیابان «متنبی» در مرکز شهر و از قدیمی‌ترین خیابان‌های بغداد است، اینجا خیابان فرهنگ، کتاب‌فروشی‌ها و گالری‌ها و نمایشگاه‌های هنری است، در سال‌های اخیر مرکز گفت‌گوهای فرهنگی و تجمعات صنفی و اجتماعی هم هست. خیابان پر جنب و جوش و زنده‏‌ای که نقش فراوانی در شکل‌گیری فرهنگ معاصر عراق در میانه جنگ و بحران دارد.

قایق‌ها بر دجله با ریتم تند موسیقی عربی شناورند

عراق از سال 2003 تا به حال درگیر جنگ است؛ جنگی که یک روز حاصل حمله نیروهای ائتلاف است و روز بعد آتش اختلافات قومی و مذهبی تکه تکه‌اش را می‌سوزاند. بر اساس برخی آمار منتشر شده از تعداد کشته‌شدگان در عراق، در سال گذشته میلادی، 17 هزار نفر غیرنظامی در عراق جان باخته‌اند و خشونت‌ها در عراق از سال 2003 تا سال 2014، جان 202 هزار نفر غیرنظامی را گرفته است. همچنین جنگ در عراق از سال 2003 خانه و کاشانه پنج میلیون نفر را هم گرفته و آنها را آواره است.

حالا هم داعش هر روز تن بی‌جان عراق را می‌لرزاند. تا همین چند وقت پیش داعش در نزدیکی بغداد بود و بیم افتادن پایتخت به دست نیروهای «دولت اسلامی عراق و شام» نامی که گروه تروریستی داعش بر خود نهاده، هنوز در جان این مردم است. اما مگر می‌شود زندگی را تعطیل کرد؟

* * *

همت خواهی - عکس ایسنا - در سفری به عراق، فرصتی را برای گذر از کوچه‌ها و خیابان‌های بغداد اختصاص داده و عکس‌هایی از جریان زندگی در پایتخت کشور همسایه تهیه کرده که در قالب گزارشی تصویری با عنوان «زندگی در بغداد» منتشر شده است. در توضیح کوتاه این گزارش تصویری آمده است: «گزارش زیر حاوی عکس‌هایی از حال و هوای شهر بغداد پایتخت کشور عراق در این روزهاست».

ایسنا - آزاده شمس

خیابان متنبی، مرکز فرهنگ و جمع شدن جوانان بغدادی است

نمایشگاه فرهنگی در متنبی، مرکز فرهنگ و هنر بغداد

زندگی در بغداد، زندگی در سایه جنگ و ترس

یک بعدازظهر خانوادگی بغداد

برگزاری محفل شعرخوانی در یکی از بناهای فرهنگی خیابان متنبی

اجرای موسیقی در موزه مردم‌شناسی بغداد

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۴/۰۴/۱۰
مجید

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی