جبهه فرهنگی راه نور

باسلام هدف ما=ترویج فرهنگ ایثار شهادت وهمگام سازی عناوین روایتگری واطلاع رسانی وجذب راویان دفاع مقدس می باشد

جبهه فرهنگی راه نور

باسلام هدف ما=ترویج فرهنگ ایثار شهادت وهمگام سازی عناوین روایتگری واطلاع رسانی وجذب راویان دفاع مقدس می باشد

جبهه فرهنگی راه نور

سخن از احساسی واحد و اعتقاد به هدفی مشترک همواره همان چیزی بوده و هست و خواهد بود که علت گردهم آمدن جمعی را فراهم می آورد. حسی مرکب از تنفر و عشق. حسی شبیه بلاتکلیفی. شبیه دودلی میان دوراهی.

و اینجاست که آن تنفر ملال آور جایش را به عشقی خنک و لذت بخش می دهد. آن سرزمین و آن مردمان در ذهنت مجسم می شوند و عاشقانه به آنها می اندیشی. کسانی که آسمان و دریا از آنان درس وسعت می آموزند و به آنان رسیدن رویای شبانگاهت می شود. و شاهد هم همان هدف مشترک.


این حس و هدف مشترک بود که جمعی را گرد هم آورد. جمعی که چراغ هدایت و کشتی نجات را تنها راه آسمانی شدن می دانند. کسانی که آن دستان یاریگر را می شناسند و در تلاش شناخت و شناساندن آنان هستند. همانها که عاشقانه چشمان سحرانگیر دلدار را دیده اند و بیستون بیستون به پای شیرین جهان جان داده اند. آری هرکس قد و قامت سرو بی همتای هستی را ببیند اختیاری برایش نمی ماند و مطیع بی چون و چرای صاحب دلش می شود. اینجا همان جایی است که در پی دیدار الف قامت دوست هستند و در این راه دست به دامان دوستان دوست شده اند. دوستانی که شهیدند، یعنی شهود کرده اند و دیده اند دلدار را. و ما باید پای درس آنان بنشینیم تا موی و روی و قد و بالا و لبخند و چشمان محبوبمان را برایمان شرح دهند. از صدایش بگویند از صوت قرآنش از ...

پس تو نیز اینچنین عشقی مقدس را داری به ما ملحق شو و عهدی دوباره ببند. که

از میان مؤمنان مردانى‏ اند که به آنچه با خدا عهد بستند صادقانه وفا کردند برخى از آنان به شهادت رسیدند و برخى از آنها در [همین] انتظارند و [هرگز عقیده خود را] تبدیل نکردند (احزاب / 23)

پس دست در دست هم هرکدام در هر جایگاه به قدر توان وظیفه ای در قبال آن برخی که به شهادت رسیده اند داریم. و ما اینجا در سنگری مجازی سعی در ادای دین به آنان را داریم. هر چند در این سنگر به روی تمام عاشقان شهادت باز است و ما همواره نیازمند توان همسنگران جبهه ی فرهنگی انقلاب اسلامی می باشیم. باشد تا دست مهربان آنان همواره بر سر دوستدارانشان سایه مهر و نوازش بیفکند.

طبقه بندی موضوعی
نویسندگان
پیوندهای روزانه

با رنگ پوششتان نگاه ها را مدیریت کنید

پنجشنبه, ۱۲ شهریور ۱۳۹۴، ۰۲:۳۹ ب.ظ

 

پوشش حجاب

: بعض از افراد هستند که گاهی سیاه می پوشند اما نه برای عزا و ماتم، بلکه برای مشخص کردن مرزها وحریم های اجتماعی.

چرا مشکی؟

 

اگر چادری باشید بارها شنیده اید که “چرا مشکی؟ گرمتون نمیشه با این چادر مشکی تو تابستون؟” یا این که «دلتون نمیگیره همش مشکی می پوشید؟» در مقابل موج این سوال ها عده ای تسلیم این حرف ها می شوند و تلاش می کنند تا یک تنه به مبارزه علیه چادر مشکی بروند و به جای استفاده از چادر سیاه معمولی، چادرهایی با رنگ های نامتعارف مثل بنفش، قهوه ایی و… سر کنند بدون این که بدانند رنگ مشکی چادر خودش کامل کننده حجابشان است.

 

 

چادر مشکی من نماد چیست؟

 

نکات ظریفی در رابطه با روانشناسی رنگ چادر مشکی وجود دارد که آن را خاص می کند. اطلاع داشتن از این نکات کمک می کند تا در مقابل سوالات افراد عیب جو، جواب هایی محکم داشته باشیم.

 

۱- وارد حریم من نشو!

در روانشناسی رنگ ها می خوانیم که “سیاه، نمایانگر مرز مطلق است.” لذا آن که سیاه می پوشد، می خواهد نشان دهد که مرزی را ایجاد کرده است. اما این که این مرز برای چیست، در موقعیت های مختلف ممکن است متفاوت باشد. گاه لباس سیاه را در ماتم وعزا می پوشند، برای آن که نشان دهند بین آن ها و عزیزانشان فاصله افتاده و مرز زندگی آن ها را از هم جدا کرده است و یا برای آن که نشان دهند در حریم خانه و خانواده آن ها حادثه ای رخ داده که انجام برخی از کارهای معمولی که سایر خانواده ها انجام می دهند برای آن ها میسر نیست.

اما گاهی هم سیاه می پوشند نه برای عزا و ماتم، بلکه برای مشخص کردن مرزها و حریم های اجتماعی و حجاب یک خانم مسلمان یا چادر سیاه از این دسته است.

وقتی که خانمی چادر مشکی به سر می کند و با وقار و متانت تمام قدم پا به عرصه اجتماع می گذارد با این نحوه پوشش می خواهد نشان دهد که هر کسی حق ندارد به این حریم پاک و مقدس و خصوصی وارد شود. این حریم، حریم حرمت، حیا و احترام است. نه جای هرزگی، آلودگی و هوسبازی.

لذا چادر مشکی به منزله حرمت و احترام است. مرز ادب، کرامت، حیا و عفت است. مرز آداب است و نشان می دهد که در این محدوده باید حریم نگه داشت و به صاحب حرم با دیده احترام و ادب نگریست.

از نظر روانی نیز وقتی انسان پارچه سیاهی را می بیند دیگر چندان رغبتی به نگاه کردن پیدا نمی کند و خود به خود نظر برمی گرداند. نگاه به رنگ های روشن چشم را باز و مشاهده و تمرکز بر دیدن را چند برابر می کند. به عبارت دیگر از دیدگاه روانشناسی رنگ ها، با نگاه به رنگ های تیره به ویژه رنگ سیاه که بی رنگی مطلق است تقریبا تمام رغبت ها از بین می رود.

بنابراین باید به روانشناسی و جامع نگری زن ایرانی آفرین گفت که برای حفظ حرمت، عفت و پاکدامنی خود و هم چنین پاسداری از مرزهای خود و جامعه اش و برای سالم سازی محیط  اجتماعی خویش بهترین حجاب یعنی چادر و مناسب ترین رنگ یعنی مشکی را انتخاب کرده است.

 

 

۲- سیاه به معنای (نه) بوده و نقطه مقابل (بله) یعنی سفید است

با این نگاه باید گفت: آن کسی که در مقابل نامحرم سیاه می پوشد در واقع می خواهد به او “نه” بگوید و آن کسی که رنگ سفید، رنگارنگ و جذاب می پوشد، راه نگاه ها را به سوی خود بازمی گذارد و در واقع خواسته یا ناخواسته خود را در معرض نگاه های هرزه و آلوده قرار می دهد و وسیله آلودگی و انحراف خود وجامعه را فراهم می کند.

ماکس لوشر متخصص در روانشناسی رنگ ها معتقداست: “سفید به صفحه خالی می ماند که داستان را باید روی آن نوشت ولی سیاه نقطه پایانیست که در فراسوی آن هیچ چیز وجود ندارد.”

بنابراین زنی که در برابر نامحرم در بیرون از خانه لباس سفید و رنگارنگ می پوشد، از ایمنی کمتری برخوردار است ولی زنی که چادر سیاه می پوشد حداکثر ایمنی را برای خود ایجاد کرده است و نشان می دهد که اینجا نقطه پایان نگاه های نامحرمان است و در فراسوی این پوشش جایی برای نفوذ نگاه ها و نیت های ناپاک نیست. در جای دیگری در بحث روان شناسی رنگ ها می خوانیم که: “سیاه نشانگر ترک علاقه یا انصراف نهایی بوده…و از تاثیر قوی بر هر رنگی که در همان گروه قرار گرفته باشد برخوردار است و خصلت آن رنگ را مورد تاکید و اهمیت قرار می دهد.”

از این رو کسی که چادر مشکی می پوشد، می خواهد با رنگ سیاه چادر دائما جلوه و نمای خود را نفی کند و خود را از نگاه های دیگران دور نگه دارد. رنگ مشکی چادر او نشانگر ترک علاقه یا انصراف نهاییست. یعنی چادر مشکی به نگاه های نامحرم می گوید هیچ جایگاهی برای نگاه شما در من وجود ندارد و من کاملا از شما منصرف و روی گردانم و به دیگران می گوید که نگاه شما به سوی من جز ضرر برای خودتان و من حاصل دیگری ندارد.

وقتی رنگ مشکی در کنار رنگ دیگری قرار می گیرد تاثیر آن رنگ را تقویت کرده و خصلت آن رنگ را مورد تاکید و اهمیت قرار می دهد. به عنوان مثال اگر لباس سیاهی در کنار یک پنجره رنگین آویزان باشد، هر بیننده ای که به آن سو بنگرد نگاه او بطرف پنجره جلب خواهد شد و به لباس توجهی نخواهد کرد. این امر بخاطر آن است که رنگ سیاه لباس، خاصیت خود را نفی کرده و در عوض خاصیت رنگ پنجره را تقویت نموده است.

به همین علت وقتی خانمی چادر مشکی به سر می کند و در خیابان راه می رود، ناظری که از دور به او و اشیا رنگی اطراف مثل اتومبیل ها، مغازه ها وغیره (مانند خانمی که با لباس رنگارنگ در اجتماع حاضر شده است) نگاه می کند، بی اختیار اشیا و پوشش رنگی نظر او را به خود جلب کرده و در بسیاری اوقات شخص بیننده اصلا به آن رنگ مشکی توجه نکرده و رد می شود. بانوانی که می خواهند به بهترین نحو عفت و پاکدامنی خود را حفظ کنند و تیرهای زهر آلود نگاه غیرخودی را دفع کنند؛ حجاب برتر یعنی چادر را برگزیده اند. بنابراین بهترین حجاب زنان در بیرون از خانه و در محیط اجتماع و به طور کلی در برابر نامحرمان چادر مشکی است که علم روان شناسی نیز آن را تایید می کند.

پس به این نکته پی می بریم که مشکل بسیاری از افراد رنگ چادر نیست؛ چرا که اگر کسی بخواهد با حجاب باشد با توصیف بالا قطعا چادر مشکی را در اولیت اول خود قرار می دهد و می توان بیان کرد؛ کسانی که به رنگ مشکی چادر خرده می گیرند مشکل اصلیشان خود چادر است!

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۴/۰۶/۱۲
مجید

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی