جبهه فرهنگی راه نور

باسلام هدف ما=ترویج فرهنگ ایثار شهادت وهمگام سازی عناوین روایتگری واطلاع رسانی وجذب راویان دفاع مقدس می باشد

جبهه فرهنگی راه نور

باسلام هدف ما=ترویج فرهنگ ایثار شهادت وهمگام سازی عناوین روایتگری واطلاع رسانی وجذب راویان دفاع مقدس می باشد

جبهه فرهنگی راه نور

سخن از احساسی واحد و اعتقاد به هدفی مشترک همواره همان چیزی بوده و هست و خواهد بود که علت گردهم آمدن جمعی را فراهم می آورد. حسی مرکب از تنفر و عشق. حسی شبیه بلاتکلیفی. شبیه دودلی میان دوراهی.

و اینجاست که آن تنفر ملال آور جایش را به عشقی خنک و لذت بخش می دهد. آن سرزمین و آن مردمان در ذهنت مجسم می شوند و عاشقانه به آنها می اندیشی. کسانی که آسمان و دریا از آنان درس وسعت می آموزند و به آنان رسیدن رویای شبانگاهت می شود. و شاهد هم همان هدف مشترک.


این حس و هدف مشترک بود که جمعی را گرد هم آورد. جمعی که چراغ هدایت و کشتی نجات را تنها راه آسمانی شدن می دانند. کسانی که آن دستان یاریگر را می شناسند و در تلاش شناخت و شناساندن آنان هستند. همانها که عاشقانه چشمان سحرانگیر دلدار را دیده اند و بیستون بیستون به پای شیرین جهان جان داده اند. آری هرکس قد و قامت سرو بی همتای هستی را ببیند اختیاری برایش نمی ماند و مطیع بی چون و چرای صاحب دلش می شود. اینجا همان جایی است که در پی دیدار الف قامت دوست هستند و در این راه دست به دامان دوستان دوست شده اند. دوستانی که شهیدند، یعنی شهود کرده اند و دیده اند دلدار را. و ما باید پای درس آنان بنشینیم تا موی و روی و قد و بالا و لبخند و چشمان محبوبمان را برایمان شرح دهند. از صدایش بگویند از صوت قرآنش از ...

پس تو نیز اینچنین عشقی مقدس را داری به ما ملحق شو و عهدی دوباره ببند. که

از میان مؤمنان مردانى‏ اند که به آنچه با خدا عهد بستند صادقانه وفا کردند برخى از آنان به شهادت رسیدند و برخى از آنها در [همین] انتظارند و [هرگز عقیده خود را] تبدیل نکردند (احزاب / 23)

پس دست در دست هم هرکدام در هر جایگاه به قدر توان وظیفه ای در قبال آن برخی که به شهادت رسیده اند داریم. و ما اینجا در سنگری مجازی سعی در ادای دین به آنان را داریم. هر چند در این سنگر به روی تمام عاشقان شهادت باز است و ما همواره نیازمند توان همسنگران جبهه ی فرهنگی انقلاب اسلامی می باشیم. باشد تا دست مهربان آنان همواره بر سر دوستدارانشان سایه مهر و نوازش بیفکند.

طبقه بندی موضوعی
نویسندگان
پیوندهای روزانه

آیا زنان ایرانی قبل از اسلام چادر داشتد؟

يكشنبه, ۱۸ مرداد ۱۳۹۴، ۰۹:۵۱ ق.ظ

 

(بسم الله الرحمن الرحیم)
مساله پوشش و حجاب یک مساله فرا دینی می باشد یعنی حتی در زمان هایی که دین خاصی دستور به رعایت پوشش و حفظ حجاب نداده بود. بودند کسانی که این مساله را با اختیار و بر اساس نیاز فطری رعایت می کردند. در این متن به یکی از این سولات در این زمینه، با استفاده از کتاب حجاب شناسی (پرسمان حجاب) جواب می دهیم. 

 

سوال:


من شنیده ام زنان ایرانی قبل از اسلام هم چادر داشته اند، درست است؟ این سخنان را از رئیس دانشگاه فکر کنم الزهرا توی تلویزیون شنیدم، اگه درسته اطلاعات بیشتری بدهید.


جواب:


در ایران قبل از اسلام حجاب کامل رواج داشت و تنها حجاب بر قرار نبود بلکه در حق زنان حجاب بسیار سختی اعمال می شد. در تاریخ تمدن ویل دو رانت آمده است: « پس از داریوش مقام زن مخصوصا در میان طبقه ثروتمندان تنزل پیدا کرد.

 

زنان فقیر چون برای کار کردن ناچار از آمد و شد در میان مردم بودند آزادی خود را حفظ کردند ولی در مورد زنان دیگر گوشه نشینی زمان حیض که برایشان واجب بود، رفته رفته ادامه پیدا کرد و سراسر زندگی اجتماعی آنان را فرا گرفت .» (1)

 


این جمله می رساند که در ایران زنان در گوشه گیری کامل بودند و حق نداشتند مانند زنان کارگر در انظار عمومی ظاهر شوند.


در همین کتاب آمده است: « زنان طبقات بالای اجتماع، جرئت آن نداشتد که جز در تخت روان روپوشدار از خانه بیرون بیایند، هرگز به آنان اجازه داده نمی شد که آشکارا با مردان آمیزش کنند.

 

زنان شوهر دار حق نداشتند هیچ مردی را ولو پدر یا برادرشان باشد ببینند. در نقش هایی که از ایران باستان بر جای مانده هیچ صورت زن دیده نمی شود و نامی از ایشان به نظر نمی رسد.»(2)


کنت دو گوبینو در کتاب « سه سال در ایران» می گوید: آنچه که در دوره ساسانی بوده تنها پوشیدگی زن نبوده بلکه مخفی نگهداشتن زن بوده است. (3)


از این جمله ها بر می آید که پوشش زنان ایران قبل از اسلام بسیار سخت بوده است و پوشش سخت از چادر هم سختتر است.

 

با آمدن اسلام این دستور الهی (رعایت حجاب) بدون افراط و تفریط و با مشخص کردن حد و حدود مساله حجاب بر همه مسلمانان واجب شد.

 


پی نوشتها:

1- ج1 ص 433 ، ترجمه احمد آرام و ...، انتشارات علمی و فرهنگی ع چاپ پنجم ، 1376.


2- همان ، ص 434 س اول.


3- دائره المعارف تشیع ج 6 ص 75 ، ستون اول ، س 7.

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۴/۰۵/۱۸
مجید

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی